Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Palma: Sigurnost presudan faktor u konkurenciji ove godine u turizmu

Očekujući relaksaciju i moguće potpuno ukidanje epidemioloških mjera od 1. lipnja u Hrvatskoj sve glasnije se razmišlja možemo li naš turizam, tj. može li naš turizam biti konkurentan ove godine i možemo li se nositi s ostalim državama. Ove godine turistički nećemo biti jedini otvoreni. Bit će otvoreni  i Francuska, Italija, Španjolska te Malta. 

Turistički analitičara Franco Palma gostujući u emisiji “Studio 4” rekao je kako će presudan faktor na konkurentnost u turizmu ove godine biti sigurnost. 

– Mislim da se možemo nositi s konkurencijom jer, nažalost, svjetski turizam je stao. U tom stajanju posljedice su slične u svim zemljama. Možda je naša mala prednost što sam prošlu godinu imali najbolju u Mediteranu, u ovim skromnim okolnostima, sezonu. No to za konkurentnost, po meni ne znači puno. I dalje će se odigravati trenutna pozicija pojedinih turističkih destinacija što se tiče sigurnosti. Smatram da je to presudan faktor u svemu tome – u tome je konkurentnost veća ili manja, kazao je Palma. Smatra kako spuštanje cijena nije rješenje u ovom momentu. 

– Presudan faktor je sigurnost. Ako u tome uspijevamo kroz mjere koje su za sada jako uspješne i ako nam se otvori tržište kroz oslobađanje od strane naših destinacija emitivnih zemlja onda po meni tada cijene nisu presudan faktor odabira odredišta u ovoj godini, dodao je Plama. 

Petar Ćurlin, hotelijer iz Splita, smatra kako je najvažnije za turističku sezonu da “prorade” aviokompanije te da do srpnja Vlada subvenicionira troškove u turističkom sektoru.

– U gradu Omišu se hoteli otvaraju i mi smo jučer otvorili. Cijeli dio Dalmacije polako se otvara s obzirom na to da je došlo do laganog popuštanja u susjednim zemljama. Prvi gosti, s austrijsko-njemačkog tržišta, su se pojavili i na našem terenu. Međutim ono što je najbitnije da o ovom trenutku prorade aviokompanije koje imaju vezu s aerodromom

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: