Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Pavliček: Nismo mi nikakvi ruski igrači

Nacionalni interes i sigurnost Hrvatske mora biti na prvom mjestu. Nismo mi nikakvi ruski igrači niti smo stali na stranu Zorana Milanovića, rekao je predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček gostujući u emisiji Hrvatskog radija “Oporbeni zarez”.

Marijan Pavliček je naglasio kako je Hrvatska pravodobno stala na pravu stranu što se tiče osude ruske agresije na Ukrajinu.

– Ukrajini treba humanitarna pomoć, pomoć pri obnovi i daljnjeg prijema ukrajinskih izbjeglica, dodao je.

O obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj

 Uime Hrvatskih suverenista jasno smo dali do znanja da ne podržavamo obuku ukrajinskih vojnika na području Hrvatske jer si na taj način crtamo metu na čelo, rekao je Pavliček.

Naglasio je da je ukrajinska vojska u ratnom sukobu.

– Ako ukrajinska vojska bude na teritoriju Hrvatske, postajemo potencijalna meta Ruske Federacije. Mislim da nam u ovom trenutku to nije potrebno. Dok su se neki u Bruxellesu tijekom rata obučavali za visoku diplomaciju, sad nas i naše ljude prozivaju ruskim trabantima. Nacionalni interes i sigurnost Hrvatske mora biti na prvom mjestu. Nismo mi nikakvi ruski igrači niti smo stali na stranu Zorana Milanovića. Mi smo stali na stranu razuma. Hrvatska treba pomoći Ukrajini na razne načine, ali na ovaj definitivno ne, rekao je Pavliček.

Vođa Demokratskog saveza vojvođanskih Hrvata (DSHV) Tomislav Žigmanov bit će ministar u novoj vladi Srbije, a vodit će resor za ljudska i manijska prava. Pavliček je istaknuo kako je to za hrvatsku zajednicu u Srbiji povijesni trenutak.

– Hrvatska zajednica je na svim marginama društva. Hrvati nemaju ni približno ona politička prava koja imaju pripadnici srpske zajednice u Hrvatskoj. Ovo je jedan veliki iskorak za hrvatsku zajednicu. Mislim da će Žigmanov uspjeti se izboriti da se svi potpisani sporazumi ostvare za dobrobit hrvatske zajednice u Vojvodini i Srbiji. Ovaj potez je pokazatelj da je Vučić svjestan da Srbija mora odlučiti u

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: