Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Peđa Grbin predsjednik SDP-a

Peđa Grbin novi je predsjednik SDP-a. U drugom krugu izbora za čelno mjesto stranke osvojio je 5127 glasova odnosno 65%, a Željko Kolar 2760 glasova, odnosno 35%.

Na izborima je glasalo oko osam tisuća članova stranke. U prvom istupu Peđa Grbin istaknuo je da se SDP treba mijenjati i da to počinje već večeras. Protukandidat Željko Kolar čestitao je novom predsjedniku.

U pobjedničkom govoru zahvalio je svim članovima, suradnicima, protukandidatima, ali i svojim prethodnicima Ivici Račanu, Zoranu Milanoviću i Davoru Bernardiću, od kojih je, kako je rekao, naučio da biti predsjednik SDP-a ne znači samo biti na čelu jedne političke stranke.

– Biti predsjednik SDP-a znači ogromnu čast i odgovornost i biti na čelu građanske i lijeve Hrvatske i onih progresivnih opcija koji su našu zemlju uvijek gonile naprijed. SDP je uvijek bio i bit će takva stranka, poručio je Grbin.

Da bismo to mogli ostvariti, moramo se mijenjati, a to promjena počinje već večeras jer već večeras prestaje biti bitno tko je za koga glasao i tko je koga podržavao. Od večeras mi smo jedan SDP, koji radi za bolju budućnost Hrvatske, kojeg zanima samo solidarnost, pravda, jednakost i sloboda, SDP koji radi za sve, ali isto tako i SDP u kojem rade svi. Stranka koja je otvorena prema novim ljudima i prema onima koji su u međuvremenu otišli, stranka iz koje ne isključujemo, stranke u kojoj jedino uključujemo, istaknuo je.

➡️ Grbin: Izađite na izbore i pokažite koliko je SDP jak
➡️ Grbin ili Kolar – tko ima više izgleda postati novi predsjednik SDP-a?
➡️ Kolar: U drugom krugu izbora u SDP-u bit će puno veća razlika u moju korist

Kazao je da želi biti na čelu SDP-a koji pobjeđuje te je pozvao sve da

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: