Petak, 21 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

PENAVA NAKON ŽESTOKOG NAPADA NA PUPOVCA NA RAZGOVORU S PLENKOVIĆEM Gradonačelnik Vukovara u Banske dvore došao zbog istupa koji je izazvao buru

Nakon što je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u ponedjeljak na press konferenciji teškim riječima prozvao predsjednika SDSS-a i HDZ-ovog koalicijskog partnera Milorada Pupovca, u utorak je u poslijepodnevnim satima došao u Banske dvore na sastanak s premijerom i svojim stranačkim šefom Andrejom Plenkovićem.

Televizija N1 javlja da se nakon sastanka očekuju izjave za javnost.

Kao što smo izvijestili, Plenković je u ponedjeljak najavio da će razgovarati s Penavom, a pritom je napomenuo da on kao gradonačelnik Vukovara nije nadležan za vođenje nacionalne politike HDZ-a. Ta Plenkovićeva izjava uslijedila je nakon istupa nekolicine drugih visokorangiranih HDZ-ovaca koji nisu s odobravanjem gledali na Penavinu pressicu, a u utorak se o svemu oglasio i sam Pupovac, optuživši Penavu za podrivanje projekta mirne reintegracije.

Podsjetimo, Penava je rekao da postoji kontinuitet velikosrpske politike u Hrvatskoj, a Vukovar da je “epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije”.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: