Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Petrinja: U bazu ronilaca stiglo 70 tona humanitarne pomoći iz Bavarske

Veliki konvoj iz Bavarske s više od 70 tona humanitarne pomoći stigao je u ponedjeljak u bazu ronilaca u Petrinji za potresom pogođeno područje.

U organizaciji ronilaca i privatne inicijative Ante Šistova prikupljeno je više od 70 tona građevinskog materijala na području te njemačke pokrajine za potresom pogođeno područje što uključuje cigle, OSB ploče, materijal za struju, sobna vrata, pločice i drugo, stoji u priopćenju agencije Promocija ronjenja.

– Mi se držimo onoga da jedan čovjek može nešto pokrenuti jer se mnogo ljudi priključuje i to je rezultat dolaska ovih konvoja, govori Ante Šistov, inicijator akcije.

Akciji su se priključili i branitelji.

– Zašto smo došli na Banovinu? Zato što smo 1995. oslobađali ovaj prostor u akciji Oluja pa i stradali ovdje prilikom oslobađanja grada Petrinje, rekao je Tom Kačinari, predsjednik Zajednice udruga dragovoljaca Domovinskog rata.

– Sutra vozimo više od 180 dječjih paketa za dječji vrtić “Bubamara” u Glini, rekao je organizator humanitarnog konvoja pomoći Šistov.

Istaknuo je da je ovo već drugi konvoj pomoći koji su prikupili i dostavili za područje Banovine, a dosad su dostavili više od 120 tona humanitarne pomoći s različitim potrepštinama.

Bazu prikupljanja i distribucije humanitarne pomoći postavljanjem sabirnog centra u Petrinji organizirali su članovi Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic (Hrvatski ratni vojni invalidi) uz podršku Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i Agencije Promocija ronjenja.

Akciji, koja i dalje traje, su se pridružili brojni ronilački klubovi i centri diljem i izvan Hrvatske, vatrogasne postrojbe i jedinice za spašavanje iz Slovenije, Italije, Njemačke, Austrije te udruge proizašle iz Domovinskog rata u grupu Ronioci za Banovinu.

U prikupljanje humanitarne pomoći svojim donacijama su se uključile brojne tvrtke na području Njemačke – BayWa AG, Raab Karcher, MAN Truck & Bus, BTK Logistik, Pfluger Logistik, Weko Rosenheim, Sebastian Riedl, Baumit Detschland, DHL Freight GmbH i brojne druge.

Predsjednik Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic Rene

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: