Srijeda, 6 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Plenković: Letjelica je bila naoružana

U uvodnom govoru na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković rekao je među ostalim da je Državno odvjetništvo potvrdilo da je na besposadnoj letjelici koja se prije dva tjedna srušila u Zagrebu bila postavljena jedna vrsta aviobombe te da je letjelica bila naoružana. 

Premijer Andrej Plenković izrazio je žaljenje zbog smrti dr. Vesne Bosanac, simbola obrane i otpora Vukovara. Izrazio je sućut njezinoj obitelji, svim Vukovarkama i Vukovarcima. 

Podsjetio je kako je jučer obilježena druga godišnjica potresa u Zagrebu te smo se prisjetili velikog razaranja grada i građana koji su stradali.

– Na nama je da ubrzamo sve procese koji se odnose na obnovu. Sredstva su tu, rezervirana su i zadaća je i novog ministra Ivana Paladine, Fonda za obnovu i svih drugih resora da ubrzaju sve procese kako bismo što prije omogućili onima koji još uvijek nisu u svojim domovima da dostojanstveno žive svoj život, rekao je Plenković.

Danas je održan sastanak sa županima, cijelim timom koji se bavi prihvatom raseljenih iz Ukrajine.

– Napravljen je dobar sustav, rekao je i istaknuo da će se nastaviti s pružanjem potpore onima koji su pobjegli od ruske agresije.

Dodao je da se može očekivati i veći dolazak izbjeglih te je potrebno intenzivirati sve aktivnosti prihvata – školstvo, zdravstvo, socijalnu skrb, tržište rada, smještaj te tako osigurati dostojanstven život. Bit će donesena odluka o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje. Zahvalio je svima uključenima u proces zbrinjavanja.

Istaknuo je da je prošli tjedan bio važan jer je jedna od tri agencije zadržala hrvatskoj investicijsku razinu BBB- te zahvalio ministru financija Zdravku Mariću.

– Prošli tjedan potpisan je sporazum sa svim pravnim fakultetima u državi gdje će se napraviti sustavna suradnja s pravnim stručnjacima prigodom izrade zakonskih akata i tekstova koje Vlada upućuje u Hrvatski sabor. Želimo iskoristiti znanje koje naši ljudi u akademskoj zajednici imaju, rekao je.

Danas

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: