Srijeda, 6 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Plenković o novim uhićenjima: Bitno je da se rasvijetli sve vezano uz Inu

U ponedjeljak je u središnjici HDZ-a održana sjednica šireg Predsjedništva stranke. Predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a nakon sjednice se obratio javnosti.

– Bitno je da se vezano za Inu sve rasvijetli. Naravno da smo komentirali izjave oporbe koja a priori bez da zna o čemu se radi i dalje optužuje Vladu i HDZ, što naravno nije slučaj, ta afera ima imena i prezimena. Što će sve sam proces  pokazati, to ćemo vidjeti. Nama je u interesu da se sve rasvijetli i da oni koji su počinili kaznena djela za to odgovaraju, ali i da se promijeni korporativni način upravljanja u Ini da se ovakve situacije izbjegavaju, rekao je Plenković.

Upitan jesu li ga iznenadila današnja uhićenja, Plenković je rekao da nema nikakva saznanja o tom slučaju.

– Mi smo Vlada koja ne zna što su to izvidi i koje su aktivnosti DORH-a, Uskoka i policije. Oni rade neovisno svoj posao, njihove aktivnosti su tajne. Gdje će to sve skupa dovesti, zaista ne znam. Ništa me ne iznenađuje. U interesu mi je da se borimo protiv korupcije i kriminala i da oni koji su počinili kaznena djela za to i odgovaraju, poručio je.

S druge strane, politički oponenti kažu da će istraga odvesti do Banskih dvora. Evo što premijer na to odgovara:

– Vidjeli ste predstave prošli tjedan, dovedu Uskokovog optuženika i onda mu postave unaprijed dogovorena pitanja, igrokaz kako bi se stvorila slika za rušenje Vlade. To je sve orkestrirana operacija, prepoznatljivih aktera, samo treba vidjeti koliko je ona unutarnja, koliko vanjska, rekao je premijer.

Oporba je najavila istražno povjerenstvo u slučaju memoranduma o izvozu nafte. Premijer je rekao da nije vidio tu informaciju.

– Sva ta naknadna pamet, četiri godine nakon, sve moguće izjave, vidjeli ste razgovore Ine i Janafa, podaci o gubicima koje je imala sisačka rafinerija. Neodgovorna oporba bez ideje

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: