Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Plenković o popuštanju mjera: Epidemiološku situaciju ćemo raspraviti ovaj tjedan

Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu kako je HDZ stranka desnoga centra, državotvorna, domoljubna, narodnjačka, demokršćanska i da se njihova pozicija vezano za drugi krug lokalnih izbora u Zagrebu ne mijenja pa je pozvao birače da glasuju prema svojoj savjesti i odabiru.

Plenković je u subotu boravio u Primorsko-goranskoj županiji, a na pitanje novinara je li zagrebački HDZ donio odluku o mogućoj podršci jednom od kandidata u drugom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba, odgovorio je kako je predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman sinoć dao izjave.

– Pozicija se ne mijenja. HDZ je stranka desnoga centra, državotvorna, domoljubna, narodnjačka, demokršćanska. Znamo naše vrijednosti i platformu. Poštujemo naše birače i preporučujemo im da prema svojoj savjesti, odabiru i odluci glasaju u drugome krugu, rekao je Plenković.

Više od toga neće niti trebaju reći, dodao je.

Upitan s kime bi bilo lakše surađivati, s Tomislavom Tomaševićem ili Miroslavom Škorom, rekao je kako on poštuje volju građana.

– Tko god dobije povjerenje građana, sugovornik je mene kao predsjednika Vlade. Vodili smo politiku ravnomjernog regionalnog razvoja u svim krajevima Hrvatske. Nikada nije bio problem razgovarati s predstavnicima koji su nacionalnoj razini oporba, ako su u nekom dijelu Hrvatske na vlasti. Tako neće biti problem ni u Zagrebu, poručio je Plenković.

Cijepljenjem do bolje sezone

Upitan može li popuštanje epidemioloških mjera nastupiti prije, odnosno 27. svibnja, kako to traže ugostitelji, rekao je da ne zna za konkretno pitanje, ali će epidemiološku situaciju raspraviti ovaj tjedan.

– Brojke su jako, jako dobre. U odnosu na tjedan prije imamo manje zaraženih, broj procijepljenih je sve veći, a time su ljudi zaštićeni od najgorih posljedica. Moramo donositi odluke koje će održati ovaj dobar trend i koje neće ni na koji način ugroziti turističku sezonu, istaknuo je.

Podsjetio je da su od mjera ostale samo zabrana događaja i okupljanja veća od 25 ljudi,

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: