Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Plenković odgovorio Milanoviću i oporbi: Pravosudna tijela rade neovisno

Na sjednici Vlade govorilo se o izmjenama Kaznenog zakona. Kazneno djelo spolnog uznemiravanja progonit će se prema službenoj dužnosti, a osvetnička pornografija bit će zasebno kazneno djelo. Plenković je na sjednici Vlade odgovorio predsjedniku Zoranu Milanoviću i oporbi, koji su optužili HDZ za stanje u pravosuđu.

Premijer smatra kako pravosudna tijela rade neovisno.

– U vremenu naše prve i sada druge Vlade, pravosudna tijela svoj posao rade samostalno i neovisno. Vjerujem da je to najnepovjerljivijima jasno, ako nije, progledat će. Čini mi se da je to ono što najviše muči predsjednika Zorana Milanovića i oporbu, činjenica da DORH pokreće postupke bez utjecaja politike izbija im iz ruku argument koji često koriste da je HDZ kao najveća stranka parlamentarne korumpirana ili da štiti korupciju. Ta mantra je niz godina srž njihove politike, a svaki postupak pokrenut protiv bilo koje visokopozicionirane osobe je potvrda da nisu u pravu. Broj postupaka i osoba protiv kojih su ti postupci pokrenuti dokaz su da nema privilegiranih i dokaz da pravosuđe ne štiti nikoga od odgovornosti, rekao je Plenković.

Ne postoji “HDZ-ovo pravosuđe”

Istaknuo je kako širenje teze da je pravosuđe nečije ili što je predsjednik Milanović rekao da je pravosuđe HDZ-ovo je jednostavno laž i sve teže je plasirati tu lažnu tezu o korupciji i na tome će inzistirati.

– To je zaista zagovarati, što se njih tiče, a i braniti jer činjenice govore drukčije. Postupci koji se pokreću za mandata i ove naše Vlade, a i one prve naše Vlade, kako god neki tumačili, pokazuju samo jedno, a to je da je ovo vrijeme obračuna s korupcijom. Naša je Vlada, a i ja kao predsjednik Vlade, shvatila što su čije nadležnosti.Ne traži od ravnatelja policije ili Glavne državne odvjetnice da nas informira o izvidima koji su tajni. Ne postoji “HDZ-ovo pravosuđe”. Ne postoji. Možda je

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: