Četvrtak, 19 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Plenković odgovorio Milanoviću i otkrio: Sa SAD-om smo dogovorili puno bolji aranžman vezano za Bradleyje

Iz Ureda predsjednika Republike večeras je priopćeno da premijer i mnistar obrane ne žele skinuti oznaku tajnosti sa zaključaka Inspektorata obrane o postupanju načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga Robertu Hranju jer mu žele naštetiti. Ujedno, žele i prikriti istinu, da je admiral Hranj postupao prema zakonu, što bi bilo jasno ako bi se inspekcijski nadzor objavio, stoji u priopćenju.

Odgovarajući na pitanje o večerašnjem priopćenju predsjednika Republike, premijer Plenković rekao je da nije riječ o Vladinu dokumentu, nego Inspektorata Ministarstva obrane. Predsjednika je pozvao na suradnju s ministrom obrane i još jednom najavio da će mu biti dostavljeni ugovori o kupnji Rafala. Premijer je večeras otkrio i da je s američkom stranom dogovoren znatno povoljniji aranžman vezan za nabavu oklopnih vozila Bradley.

– Neki odmaraju, a neki rade. Mi koji radimo smo u međuvremenu s američkom stranom kad je riječ o Bradleyjima, borbenim vozilima pšješaštva, dogovorili puno bolji aranžaman za Hrvatsku, i u financijskom smislu i u smislu opremanja vozila i u smislu rezervnih vozila koja će nam biti isporučena, te ćemo sljedećeg tjedna malo detaljnije izvijestiti hrvatsku javnost da kada se te stavri ozbiljno rade onda jačamo sposobnosti hrvatske vojske i obranu, poručio je premijer Andrej Plenković.

Milanović: Zašto Plenkovića ne brine ponašanje lažljivog i nesposobnog ministra obrane?

Iz Ureda predsjednika u petak su ustvrdili kako je držanje najniže razine tajnosti, “ograničeno”, na zaključcima Inspektorata obrane isključivo “pokvarena namjera Plenkovića i Banožića da se održi lažna sumnja na štetu admirala Hranja”.

“Zapisnici Inspektorata obrane od 10. siječnja 2022. – koji dokazuju kako načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Rober Hranj i Glavni stožer OSRH nisu postupali protivnu zakonu u provođenju odluke ministra obrane i pružanju potpore Uredu Predsjednika Republike i dalje se skrivaju od javnosti.

Ni ministar obrane Mario Banožić, koji je pokrenuo inspekcijski nadzor, niti predsjednik Vlade Andrej Plenković, od

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: