Srijeda, 17 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Plenković: Paladina i Tramišak odlaze, mijenjaju ih Bačić i Erlić

Premijer Andrej Plenković objavio je danas poslijepodne da ministri Ivan Paladina i Nataša Tramišak odlaze iz Vlade te da će kao njihove nasljednike Saboru predložiti Branka Bačića i Šimu Erlića. Rekao je da je Paladina i sam na određeni način htio otići, ali da Tramišak “nije bila najsretnija što napušta Vladu”.

Branko Bačić, koji je osim za ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine predložen i za potpredsjednika Vlade, potpredsjednik je HDZ-a i predsjednik Kluba HDZ-a u Saboru, a već je bio ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u 11. Vladi RH.

Šime Erlić, koji je predložen za novog ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, trenutačno u tom ministarstvu obnaša dužnost državnog tajnika, na koju je imenovan 2020. godine.

Neslužbeno se tijekom dana kao Paladinina nasljednica spominjala Mirjana Čagalj, savjetnica predsjednika Hrvatske gospodarske komore za pitanje graditeljstva i prometa, no Plenković je na kraju poručio kako je Bačić njegov odabir.

U nastavku pratite tijek događaja:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: