Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Plenković poslao poruku županima: ‘Ako nam se dogodi žarište, to je vama reputacijska šteta’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak se sastao sa svim županima, gradonačelnikom Grada Zagreba, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina.  Glavne teme sastanka bile su okvir za nastavak partnerstva i suradnje Vlade s jedinicama lokalne i područne samouprave, prioriteti Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, te novog višegodišnjeg financijskog okvira, daljnja dinamika procesa cijepljenja kao i pripreme za turističku sezonu.

– Cilj ovih sastanaka je da, prvo, osiguravamo višerazinsko upravljanje Hrvatskom. Pridonosimo realizaciji lokalnih projekata. Prepoznajemo potrebe građana po načelu supsidijarnosti. Ovo partnerstvo smatramo jednim od važnih postignuća naše prve vlade i nadamo se da u budućnosti nitko od toga neće odustati, rekao je Plenković.

– Lakše ćete realizirati projekte oslonjeni na državnu vlast. Temeljni cilj je ravnomjeran razvoj Hrvatske i demografska revitalizacije zemlje. Vlada je postavila smjerove rada, bitno je da ih prepoznate jer ćemo se pratiti iduće četiri godine, naglasio je premijer.

Osvrnuo se i na prošlu pandemijsku godinu i na potrese.

– Godina krize stajala je Hrvatsku preko 32 milijarde kuna. To je 20 posto državnog proračuna, no cijeli svijet je, kao i Hrvatska, imao COVID. Ono što drugi nisu imali, a mi jesmo jesu nažalost dva razorna potresa. Zajednička procijenjena šteta potresa 128 milijardi kuna, četiri puta više od COVID-a, kazao je Plenković uvodno te poručio kako jedan od glavnih razloga ovog sastanka kako bi se ubrzao proces cijepljenja.

 – Svi koji se mogu cijepiti, neka se cijepe. Što prije, to bolje. Cjepiva ne da ima dovoljno, nego ima toliko da u ovom trenutku razlika između utrošenih doza i onih koje su došle negdje oko 500 tisuća. Na nama je da potaknemo naše sugrađane da se cijepe. Što prije steknemo kolektivni imunitet to ćemo lakše živjeti, raditi, razvijati se, voditi računa o poslu, gospodarstvu i bit ćemo privlačnima svima koji ove godine žele doći u Hrvatsku,

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: