Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Plenković : Prodavač boze i prevarant se razotrkio

Premijer Andrej Planković, koji je u Istru došao poduprijeti stranačke kandidate za lokalne izbore, na konferenciji za novinare u Puli komentirao je najnoviju objavu predsjednika Zorana Milanovića o Zlati Đurđević.

– Prodavač boze i prevarant se razotkiro! Jako je dobro da procedura imenovanja čelnika Vrhovnog suda podrazumijeva da kandidatkinje i kandidati napišu svoj program. Tada možemo znati nešto više o njima. Kada je riječ o kandidatkinji o kojoj razgovaramo, to će zaboljeti prevaranta, diskvalificirao ju je on sam i uvukao u protuzakonitu proceduru, a ona pristala na to – time je njezina ambicija za predsjednicu Vrhovnog suda završila, sa ili bez odluke Ustavnog suda.

– To što je Ustavni sud utvrdio je dodatni argument da se ne može silovati procedura. Ne može se raditi protuzakonito i praviti se nevješt, rekao je Plenović.

“Ovo što on radi nije normalno”

– U ovom malom uratku na Facebooku predsjednik razotkriva svoju misiju. Predsjednik Republike je predsjednik svih građana, pa i članova HDZ-a, pa i moj predsjednik, bez obzira za koga sam glasao. Predsjednik Republike ne smije imati antihadezeovsku ađendu kao motiv djelovanja po svim sferama njegovih javnih nastupa. Mi od 2000. godine nismo ovo doživjeli. Ovo što radi nije normalno i zato kažem da je prevarant, kazao je Plenković.

– On popravlja poraz SDP-a na prošlim izborima. A teza da on forsira Zlatu Đurđević da postane predsjednica Vrhovnog suda, pa da onda ona hladno kritizira situaciju u pravosuđu ’90-ih , radi protiv koga?, HDZ-a?, a ne ne ne, to nije zadaća predsjednice Vrhovnog suda.  Takva vrsta manipulacije i instrumentaliziranja kandidatkinje neće proći – ne dolazi u obzir, no go prodavač boze – no go, rekao je Plenković.