Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Plenković: Svjedočimo prekretnici količine dostavljenih cjepiva u Hrvatsku

Danas je bio još jedan sastanak sa županima i županijskim čelnicima Zavoda za javno zdravstvo, bila je i prof. Markotić, ministar Beroš, najuži tim suradnika, istaknuo je premijer Andrej Plenković te naglasio da smo na prekretnici vezano za količinu dostavljenih cjepiva u Hrvatsku.

– Ovaj vikend svjedočimo prekretnici u pogledu količine dostavljenih cjepiva od različitih proizvođača u Hrvatsku. Ovo je razdoblje kad ćemo na tjednoj razini imati najmanje 200 000 doza koje su što direktno što putem Zavoda za javno zdravstvo krenule prema županijskom središtima, rekao je premijer Andrej Plenković.

Smisao sastanka bio je, dodaje, da se intenziviraju napori i da se ubrza proces procjepljivanja naših sugrađana diljem Hrvatske.

– Poruka je da ćemo do 30. lipnja imati više od dva milijuna novih doza, da se procijepe svi oni koji to žele. Svi smo zaključili da je cijepljenje dobro i korisno i još jednom apeliram na sve građane da se cijepe.

Također smo govorili i po sektorima, krenuo je proces procjepljivanja turističkih djelatnika kako bismo na taj način poslali poruku – siguran boravak u Hrvatskoj, ističe. 

Ako dođemo do 2,2 ili 2,3 milijuna cijepljenih, to će biti jako dobro, rekao je. 

Sastanak s Milanovićem kad se steknu preduvjeti

Komentirajući oporbeni zahtjev za opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša, Plenković je rekao kako taj dokument još nije ni vidio, ali da se, koliko je čuo, radi o prepisivanju različitih portala i novinskih napisa.

– Vlada će se u zakonskom roku očitovati i nakon toga ćemo vidjeti kada je najprimjereniji trenutak da se održi ta rasprava, rekao je Plenković.

Što se tiče spornog mauzoleja Vukašina Šoškoćanina u Borovu Selu, Plenković je ponovio kako je mislio da ga je uklonio Zoran Milanović.

– Budući da nije, pretpostavljam da će to napraviti netko drugi. Kao što većinu stvari koje su nam mnogi ostavili u amanet rješavamo, riješit ćemo i

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: