Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Plenković u Komarni: Imali smo priliku prošetati Pelješkim mostom

Premijer Andrej Plenković u posjetu je Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje je u Komarni obišao radove na gradnji Pelješkog mosta.

– Drago mi je da smo ponovno na gradilištu Pelješkog mosta, čestitam izvođačima. Danas smo po prvi puta imali prigodu prošetati se Pelješkim mostom, preostaje samo još 24 rasponske konstrukcije koje trebaju doći iz Kine, a to će biti tijekom svibnja. Izvijestili su nas kako će most s tim elementima rasponske konstrukcije biti spojen do listopada ove godine, što znači da napredujemo i u tom trenutku ćemo ostvariti ključni cilj – ne samo povezivanje juga  Hrvatske s drugim dijelom županije, nego ćemo ostvariti fizički teritorijalni integritet hrvatskog teritorija i to je dugoročno gledano najveće postignuće projekta vrijednog 526 milijuna eura koje se sufinancira europskim sredstvima, rekao je Plenković i zahvalio svima koji sudjeluju u ovom najvećem građevinskom pothvatu. 

Premijer će se u 17 sati u Dubrovniku sastati s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem i županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem.

Ministar prometa Oleg Butković rekao je da Pelješki most ima poseban i simboličan značaj. Rekao je da dinamika gradnje ide dobro usprkos pandemiji koronavirusa te da niej bilo velikih zastoja.

– Očekujemo da će do rujna biti spojena čitava rasponska konstrukcija, a da će početkom sljedeće godine biti spreman za tehnički pregled. Sljedeće godine negdje u svibnju, lipnju očekujemo prometovanje mostom i pristupnim cestama, rekao je.

– U zadnjem tjednu svibnja dolazi zadnja pošiljka elemenata rasponske konstrukcije iz Kine, rekao je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: