Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Počast za 97 policajaca ubijenih i nestalih u obrani Vukovara 1991.

Autor: Zrinka Perić/Dnevnik 3/IMS/I.D./HRT/HinaI

13. 10. 2020.   prije 2 sata

Prigodnim programom “In memoriam na 97 policajaca poginulih i nestalih u Domovinskom ratu u obrani Vukovara” održanim u utorak navečer ispred zgrade Općinskog i Županijskog suda odana je počast poginulim i nestalim policajcima u obrani toga grada.
➡️ Vukovarci se u ponedjeljak prisjećaju najbolnijeg dana u novijoj povijesti
➡️ U Vukovaru otkriveno spomen-obilježje poginulim policajcima

Kod spomen-obilježja 97 poginulih i nestalih policajaca postavljenog 2017. godine ispred zgrade vukovarskih sudova, gdje je nekad bila Policijska uprava Vukovar, upaljene su i položene svijeće zahvale za naš korak slobodni. Potom se zajedničkom molitvom molilo za vječni spomen na poginule i nestale policajce.

Među onima koji su položili upaljene svijeće podno spomen-obilježja, autora Dubravka Duića Dunje, bili su državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Irena Petrijevčanin Vuksanović, zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Državna tajnica MUP-a Irena Petrijevčanin Vuksanović izjavila je novinarima da je hrvatska policija dala veliki obol u Domovinskom ratu, a najmanje što se može učiniti je zapaliti svijeću i prisjetiti se njihove žrtve.

– Mi smo policajci nekako ostali po strani, iako smo prvi stali u obranu Hrvatske i bili prva naoružana formacija u obrani, rekao je

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: