Srijeda, 27 listopadaStranica o Hrvatski
Shadow

POČELA NOVA SEZONA SUPERTALENTA Već prve večeri vidjeli smo nastup koji će teško netko nadmašiti

U prvoj epizodi sedme sezone Supertalenta Nove TV vidjeli smo devet raznovrsnih točki, piše Dnevnik.hr.

Malci genijalci, skupine djece od 4 do 12 godina, uvjereni su da će do finala, kako su rekli, lagano, a čim su se popeli na pozornicu, žiri je dobio dva zadatka. Prvi je bio pratiti niz od 20 brojeva na brzini od 50 sekundi, u to vrijeme izračunati ono što su vidjeli i rezultat napisati na pločice koje im je donio jedan od dječaka.

U to vrijeme isto su radili Malci genijalci. Drugi zadatak je bio teži – 60 brojeva u 400 milisekundi. Naravno, Malci su sve odradili besprijekorno i objasnili na koji način tako brzo dolaze do točnih rezultata. Kako su rekli, da bi to mogli, moraju imati izvrsnu pažnju i koncentraciju. Kada računaju mentalno, moraju zamišljati abakus u glavi, moraju te kuglice pomicati u glavi, čuti zvuk svakog broja i moraju u svakom trenutku smisliti što će napraviti sa svakim tim brojem. Naravno, žiri je bio oduševljen njima i načinom na koji to rade.

”Užasno impresivno i sigurno je dobro ne samo za zbrajanje i oduzimanje nego i za nekakav razvoj mašte i mišljenja. Genijalno”, rekao im je Janko. Martina nije skrivala koliko je pod dojmom.

”Koliko god mi veliki nekad mislimo da nam život nije lijep, kad vidimo vas genijalne male, promijenimo mišljenje”, zaključila je, dok je Maja poručila u svom stilu kako ovo ona nikad ne bi mogla. Naravno da je ova mala genijalna skupina prošla dalje!

Sljedeći je na pozornicu izašao prvi pjevač sedme sezone showa, Živko Gašpar.

Nova TV

 

Živka je na početku nastupa malo primila trema, ali je pjesmu koju je odabrao uspio otpjevati svim srcem. Dao je sve od sebe i imao podršku i publike i žirija koji su zbog njega čak i na noge ustali. Nije prošao dalje, ali publika mu je svejedno skandirala.

”Stvarno ste se uživjeli, ali meni je stvarno žao što vam Bog još i sluh nije dao. Uz svo poštovanje što ste došli i tu silnu volju, pjevati ne znate”, Maja je vedro komentirala njegov nastup.  A osim nastupom, Živko je sve prisutne iznenadio i jednom izjavom.

”Ja sam u braku s Isusom Kristom”, zaključio je, na što je Davor Bilman dodao da su čudni putevi Gospodnji, pa je siguran da će i Živko doći do srca onih do kojih treba. Martina nije skrivala svoje zgražanje. ”Osupnuta sam, tužna sam, zgrožena, no najviše me zgrozila reakcija publike, jer niste daleko od ovoga svojim reakcijama. Toliko od mene”, zaključila je Martina, ali Janko misli drugačije pa je on izjavio da je Živko njega baš usrećio. Živko nije prošao.

Krenuo je pjevati, a ono što je potom uslijedilo sve je iznenadilo!

Universe Dance skupina izazvala je Majino oduševljenje.

Njihov nastup prvi je komentirao Davor Bilman. ”Vaša energrija, način na koji plešete, vidi se da ste željni, gladni i da grizete i to je ono što mi se jako sviđa. Vaš nastup mi je bio podosta dobar”, zadovoljan je bio njihovom izvedbom Davor.

Ekipa se jako svidjela i Martini, a Janko je također zaključio da su moćni. Maji je pak jedan dečko posebno upao u oko i ona mu je to javno priznala. ”Baš si poseban”, poručila mu je, a on joj je uzvratio osmijehom.

Martina je u skupini uočila jedno poznato lice iz prošle sezone – plesača Ivora Dvoršćaka koji se prošle sezone predstavio krampom, inačicom hip hopa. Ivor je tada svojom izvedbom oduševio žiri, pa je ova četvorka bila sretna jer im je opet došao. Ekipa je zasluženo prošla dalje!

Stevie Starr je oduševio i zgrozio žiri.

Stevie Starr po prvi puta je u Hrvatskoj pa ga je jako zanimalo kako će publika reagirati na njegov poseban talent. Ovaj Škot za početak je pred šokiranom publikom progutao nekoliko kovanica, da bi na kraju tri od njih bez problema kroz želudac vratio natrag. Ni publika ni žiri nisu mogli vjerovati što vide. No to nije bilo sve.

Nova TV

 

Njegov sljedeći potez bio je progutana kuglica za biljar, ali i povratak preostale kovanice natrag. Naravno, vratila se i kuglica. Za kraj je poptuno šokirao sve prisutne – u sebe je stavio balon i čavao, pa popio deterdžent za pranje suđa i prisutne nasmijao balončićima koje je počeo ispuštati, a za kraj je tu bilo i malo vatre. U videu pogledajte i zašto mu je trebao šećer. A komentari žirija bili su u skladu s viđenim.

”Ti apsolutno nisi normalan i to mi se sviđa”, poručio mu je Davor Bilman, a sve isto rekla mu je i Maja. Žiri se složio da je to što Stevie radi nevjerojatno tako da ćemo ga u showu gledati opet!

Medo je imitirao Elvisa Presleyja.

Nova TV

 

Medo je publiku i žiri osvojio čim je rekao da nema tremu zbog nastupa, a onda je svima pokazao što je značilo kada je rekao da će otplesati Elvis Presley Mix. Za ples je dobio veliki pljesak, a za kraj je svima prisutnima i odrecitirao jednu pjesmicu.

”Tvoj najveći talent je dobra gluma i imitacija, u tome si baš jak”, primijetio je Davor, a Martina ga je opisala kao dječaka koji ima supermoć i supertalent. I zato ćemo Medu još imati priliku gledati kako pleše!

Iako je s 10 godina oboljela od neizlječive bolesti – mišićne distrofije, to je nije spriječilo da radi ono što voli.  ”Ne sramim se svoje bolesti ni onoga što jesam. Ja i moja bolest to su dvije različite stvari. Trebalo mi je malo vremena da budem sretna s onim što jesam. To ne znači da nemam trenutke kad sam tužna, ali to je rad i borba. Isplati se boriti za sreću i da voliš samog sebe”, zaključila je Stella.

Svi su ronili suze zbog Stelle.

Ova predivna djevojka otpjevala je pjesmu za ljude koji su nekoga izgubili, a pjesma se zove ”Samo nebo zna”. Kako je objasnila, pjesma je napisana za sve one koji se toliko vole, a onda jedan od njih umre.

Nova TV

 

Njezina izvedba bila je toliko emotivna da je rasplakla Maju, a publika ju je nagradila velikim pljeskom. Kako zbog njezinog talenta, tako i zbog pozitivne energije kojom zrači. Na njezinu životnu priču nitko nije ostao imun. Članovima žirija trebalo je nekoliko trenutaka da im se slegnu dojmovi.

”Svatko od nas i od naših gledatelja je možda u ovom trenutku vjerojatno dobio potrebu da se ispriča tebi i ljudima poput tebe. Ljudima koji nose tu jednu duhovnu snagu o kojoj mi ne možemo ni sanjati jer nam je sve dano i sve nam se podrazumijeva. I možda smo malo izgubili tu jednu borbenost u sebi da izađemo s 19 godina i podijelimo tu jednu lekciju svima. Hvala ti”, rekla joj je Martina, a Maja je dodala da bi svijet bio jedno divno mjesto kad bi svi imali samo malo njezine energije.

Mr. Berllowski voli Hrvatsku. Prvi put ju je posjetio kao dijete još 1968. godine i tada je boravio na Krku. Od tada često dolazi u Lijepu Našu. Nakon što se predstavio pokazao je svoje umijeće, a u njegovom talentu okušali su se i svi članovi žirija kojemu se svidjelo sve što im je Mr. Berllowski pokazao, pa su mu dali priliku da nam sjedeći put pokaže još nešto novo.

Ante je prateći glazbu izveo ples s obrvama, a žiri je bome dobro nasmijao, ali ih nije toliko oduševio da bi mu dali priliku da ide dalje. ”Ovo je sigurno jako dobar format za neke druge showove”, zaključio je Davor, a i ostali njegovi kolege složili su se s njim.

Marko je otpjevao ”Con Te Partiro” Andree Bocellija, a njegov izvrstan nastup nikoga nije ostavio ravnodušnim.  ”Ja ovo još nisam vidio. Tako vladati glasom, apsolutno sam bez teksta. Ovo je bilo čudesno”, kratak je bio Janko.  Davor je njegov glas opisao kao moćan i drugačiji, a Martina mu je sve što misli rekla tako što mu je stisnula Zlatni gumb i tako ga poslala direktno u polufinale.

Nova TV

 

”Ovo će teško netko nadmašiti. Toliko si bio senzacionalan”, zaključila je Maja za kraj, piše Dnevnik.hr.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: