Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Počeli radovi na sanaciji Domovinskog mosta, trajat će šest mjeseci

Gradonačelnik Tomašević prisustvovao je otvorenju radova na obnovi zagrebačkog Domovinskog mosta. Iako je to relativno novi most, pušten u promet 2007. i saniran 2019., zbog oštećenja i vlage obnavljat će se pješačke staze s obje strane.

– Pričat ćemo i o novim mostovima, ali ono to je sada bitno je održavanje postojećih. Radi se o nešto manje od 900 metara u oba smjera. Bit će cijelo vrijeme zatvorene dvije trake kolnika. Radit će se šest mjeseci. Počinjemo u ljeto kako bi što manje ometali život građana, koje molimo za strpljenje. Uvijek će biti prohodan prolaz za pješake i bicikliste barem na jednoj strani mosta, rekao je Tomašević.

– Imamo u tijeku ili u pripremi radove i na drugim mostovima, bitno je da su sigurni i kvalitetni. Ovdje je vrijednost radova bez PDV-a oko 14 milijuna kuna, dodao je.

Studija IGH je 2018. pokazala da čak šest od sedam zagrebačkih mostova treba obnovu ili sanaciju. 

– Zatekli smo loš asfalt na pješačkoj stazi, koji smo krenuli s uklanjanjem i sanacijom. Nakon toga će se vršiti sanacija oko zatega na mostu i vršit će se sanacija prodora vlage u nosač, rekao je Bruno Bukmir, inženjer na gradilištu Domovinskog mosta.

Trenutno se obnavlja i pješački Savski most.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: