Srijeda, 29 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

Pod američkim sankcijama 80 posto imovine ruskih banaka

 Američka vlada nametnula je sankcije najvećoj ruskoj banci Sberbank, objavilo je ministarstvo financija.

Sberbank, u većinskom državnom vlasništvu najveći je kreditor ruske ekonomije i banka s najviše štednih uloga. Američki predsjednik Joe Biden ranije je objavio mjere protiv druge najveće ruske banke VTB-a. To znači da je sada 80 posto imovine ruskih banaka podložno sankcijama.

Sjedinjene Države nametnule su sankcije i Bjelorusiji, koja je upletena u invaziju na Ukrajinu. Ministarstvo financija usmjerilo je mjere prema 24 bjeloruska pojedinca i organizacije. Sankcije su sumjerene na obrambeni sektor i banke koje imaju posebno bliske odnose s Moskvom. Sankcije ciljaju prema otprilike petini bjeloruskog financijskog sektora.

Nove sankcije Rusiji rano u petak najavili su Japan i Novi Zeland. Čelnici država članica Europske unije složili su se u četvrtak navečer oko novih sankcija koji će pogoditi više sektora u Rusiji nakon njezina općeg napada na Ukrajinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: