Petak, 17 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Podignuta optužnica protiv Kovačevića i još šestorice u slučaju JANAF

Podignuta je protiv sedmorice okrivljenika zbog kaznenih djela primanja i davanja mita, nezakonitog pogodovanja, pomaganja i poticanja na nezakonito pogodovanje. Prvooptuženi je Dragan Kovačević, bivši šef Janafa, kojeg se tereti da je od drugooptuženog Kreše Peteka primio 6,2 milijuna kuna mita za namještanje milijunskih poslova raznim tvrtkama.

Peteka se tereti i za davanje mita još nekim direktorima Janafa.

– Uvertira u cijelu ovu aferu bila je proslava Martinja u sada već famoznom klubu imena Klub u Slovenskoj ulici broj 9 za kojeg istražitelji sumnjaju da je bio svojevrsna riznica Dragana Kovačevića, gdje je okupljao moćnike, što lokalne, što državne dužnosnike i zapravo primao i davao mito. U prilog toj tezi ide i činjenica da su istražitelji u Klubu pronašli i brojač novca. Afera je podignula na noge političku scenu jer se ispostavilo da je za vrijeme “lockdowna” u Klubu boravio i predsjednik Republike Zoran Milanović. Tada je izjavio kako je došao jer je bilo hrane pa da se ne baci. Bili su tamo i bivši predsjednik Stjepan Mesić, bivši ministri Josip Aladrović, Tomislav Ćorić i sadašnji Oleg Butković, izvijestila je u središnjem Dnevniku HTV-a novinarka Matea Dominiković.

– USKOK je napravio veliki dio posla, trebalo mu je dvije godine. Sve je sada na sudu i čeka odluka hoće li sud prihvatiti optužnicu, odbaciti ili pak poslati na doradu. Ako sud prihvati optužnicu, očekuje se suđenje, dodala je.

– Dragan Kovačević oglasio se danas priopćenjem javnosti u kojem je rekao kako nije kriv, kako su to sve insinuacije i da nikada nije primio niti dao mito te kako za to u optužnici nema dokaza, rekla je Dominiković.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, priopćilo da su optužnicom, uz Kovačevića i Peteka, obuhvaćeni bivši direktor sigurnosti u Janafu Vlado Zorić, direktor Janafova transporta nafte Vladimir Vrbanc te poduzetnici Vatroslav Sablić, Ivan Širić

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: