Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Pojačan promet, povremeni zastoji na A1

Vrhunac je turističke sezone, a promet je pojačan na cestama u smjeru mora, autocestama A2 i A3 te na pojedinim graničnim prijelazima, izvijestio je danas Hrvatski autoklub (HAK) koji savjetuje vozače da zbog čestih usporavanja i vožnje u kilometarskim kolonama pripaze na udaljenost između vozila.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče zbog veće gustoće prometa kolona vozila se kreće u povremenim zastojima između čvorova Lučko i Karlovac u smjeru Dubrovnika. Gustoća prometa povećana je između čvorova Lučko i Zadar II u smjeru Dubrovnika, a prije naplatne postaje Karamatići kolona vozila duga je oko 500 metara.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je duga oko tri kilometra.

Zbog pojačanog prometa na A3 u smjeru Lipovca između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru naplatne postaje Lučko kolona vozila proteže se oko pet kilometara, te u smjeru Bregane između čvora Buzin i čvora Lučko u smjeru Lučkog oko dva kilometara.

Zbog prometne nesreće između čvora Buzin i Lučko u smjeru Bregane vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, a kolona se proteže oko dva kilometra.

Kolona osobnih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko osam kilometara.

HAK također upozorava vozače da se zbog vozila u kvaru na autocesti između naplatne postaje Demerje i čvora Donja Zdenčina u smjeru Dubrovnika promet vodi po dvije prometne trake.

U trajektnim lukama i pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima očekuje se povremeno gust promet i čekanja za ukrcaj.

Trenutačno željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovito.

Vrlo je gust promet osobnih vozila u oba smjera na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, na ulasku s Mađarskom i izlasku sa Srbijom, a zbog aktualnih epidemioloških kontrola moguća su i duža čekanja.