Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Pojačane COVID kontrole na ulasku u zemlju

Cijeli je dan pojačan promet na ulazima u Hrvatsku. Zbog pojačanih COVID kontrola, na najprometnijim graničnim prijelazima čekalo se između 30 i 90 minuta.

– Danas do 18 sati preko graničnog prijelaza Bregana u Hrvatsku je ušlo 14000 putnika od čega je preko 50% stranih državljana. Od putnika koji su ušli u Hrvatsku otprilike 3500 su hrvatski državljani, od stranih državljana najviše je državljana Republike Njemačke, Slovenije, Austrije i Italije, rekao je u Dnevniku HTV-a pomoćnik načelnika Postaje granične policije Bregana, Marijan Burić.

– Prema odlukama Stožera civilne zaštite od 1. travnja za ulazak u zemlju putnicima je potreban negativan PCR test ili brzi antigenski test, potvrda o cijepljenju ili o preboljenom COVID-u. Putnici koji su u tranzitu ne trebaju nikakav dokument, ali tranzit moraju obaviti u roku do 12 sati, dodao je Burić.

Za one koji ne ispunjavaju niti jedan od tih uvjeta, a svejedno su odlučili doći, njima će biti propisana mjera samoizolacije u trajanju 10 dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: