Nedjelja, 14 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Policija istražuje tko je otrovao profesoricu dezinficijensom: ‘Nije bilo nikakvih konflikata’

U zadarskoj Školi primijenjene umjetnosti i dizajna dogodio se jučer strašan incident. Netko od učenika profesorici je u bocu vode ulio dezinfekcijsko sredstvo, zbog čega je završila na hitnom prijmu. Profesorica je zatim puštena kući i osjeća se dobro. Događaj osuđuju i u sindikatu Preporod – te ističu da se zbog školovanja u izvanrednim okolnostima znatno povećalo neželjeno ponašanje učenika.

Po školskim hodnicima nagađa se da je profesorici dezinfekcijsko sredstvo u bocu vode ulio netko od učenika trećih razreda. Profesorica je iz te boce pila.

– Pozlilo joj je pa smo pozvali hitnu pomoć. Na hitnom bolničkom prijmu napravljena je obrada. Profesorica je dobro, kazala je Marijana Bakmaz, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru. 

Uprava cijeli dan obavlja razgovore s učenicima. 

– Jako nam je žao što se ovo sve ovako dogodilo. Nadamo se i vjerujemo da je riječ o iznimnom slučaju, jer je kod nas zaista jedna mirna atmosfera u školi. Moram naglasiti kako cijelom ovom nemilom i ružnom događaju nije prethodila nikakva konfliktna situacija između profesorice i učenika, dodaje ravnateljica. 

Ističu da u ovakvim slučajevima postoji protokol o pedagoškim mjerama koji je propisalo Ministarstvo.

– O sudbini krivca odlučit će nastavničko vijeće. Najstroža moguća mjera je isključenje iz škole s pravom polaganja razrednog ispita. Međutim, cijeli slučaj i okolnosti ovog događaja istražuje i policija, dodaje Bakmaz.

Svoje mišljenje imaju i psiholozi. Djeca su danas izložena svakakvim utjecajima medija, osobito na internetu.

– Zapravo gube jedan kontakt s realnošću ne znajući zapravo što ta zabava i zezancija može prouzrokovati. Mislim da se to tako i dogodilo – hajdemo se malo zezati, hajdemo joj to ubaciti da vidimo što će biti. A zapravo ne znaju da to može biti jako opasno, izjavila je Majal Leventić, psihologinja i psihoterapeutkinja. 

Roditeljima je teško pratiti što njihova djeca gledaju na ekranima, a najbolji savjet psihologa je

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: