Petak, 17 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Policija upala u kuću Tomislava Tolušića

Rano jutros policija je upala u kuću bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra Tomislava Tolušića u Virovitici. Još se ne zna koji je točan razlog dolaska policije, ali pretpostavlja se da je riječ o istrazi koja je pokrenuta na zahtjev Ureda europskog tužitelja zbog poticaja iz tzv. vinske omotnice koje je Tolušić dobio za gradnju svoje vinarije.

Druga je mogućnost da se radi o istrazi vezanoj uz ugovor za Omega softver iz vremena kada je Tolušić bio ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a. 

Inače, Tolušić je obuhvaćen i istragom o sumnjama u malverzacija s dodjelama poticaja gospodarstvenicima, kojom je također obuhvaćen bivši ministar gospodarstva Darko Horvat. U toj je istrazi suosumnjičen i bivši potpredsjednik Vlade Boris Milošević, koji bi danas trebao biti ispitan u USKOK-u.

U ovom trenutku policija i istražitelji su u njegovoj kući, ispred koje su parkirana dva civilna vozila, a malo prije iz kuće je izašao jedan policajac, koji je kratko došao do kombija parkiranog u dvorištu ispred kuće te se nakon toga vratio u kuću, objavio je Jutarnji list. 

Podsjetimo, Tolušić je 20. lipnja dao iskaz USKOK-u.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: