Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Posljedice potresa – iz minute u minutu

Tlo na potresom pogođenom području neprestano podrhtava. U 19:32 novi je potres od 3.3 prema Richteru ponovno zatresao sisačko-moslovačko područje s epicentrom kod Gline.Najjače se zatreslo ujutro u 7.49. Potres s epicentrom kod Petrinje bio je magnitude 4,2 prema Richteru, a prije toga, u 4.20 jačine 3,5 Richtera. Brojne službe i volonteri – nastavljuju pomagati ljudima, saniraju razrušene građevine.

Dosad je zaprimljeno 13.686 prijava za pregled zgrada. Obavljeno je 4.055 pregleda i utvrđeno da 1.801 građevina nije za uporabu, od čega 800 trajno.

Jedan od glavnih ciljeva trenutačno je smještaj stanovnika koji više ne mogu u svoje domove. Dosad je pristiglo oko 500 zahtjeva za kontejnere ili montažne kuće, no procjenjuje se da će ih trebati najmanje dvostruko više. 


➡️ [VIDEO] Epicentri potresa 28. i 29. prosinca
➡️ Vlada proglasila katastrofu na potresom pogođenom području
➡️ Akcija HRT-a UZ NAS NISTE SAMI – pomoć stradalim područjima
➡️ Upute kako pomoći pogođenima potresom
➡️ Šef Crvenog križa: Lažne vijesti otežavaju nam rad

Iz minute u minutu:

23:00 – Do 23 sata, a nakon potresa od 3,3 prema Richteru u 19:32 tlo pod Banovinom i dalje podrhtava.  Zabilježeni su potresi 2,2 prema Richteru, pa 1,4, 1,3, pa ponovno 1,4 u 22:59.

22:30 – Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, rekao je u emisiji HRT-a Otvoreno kako smatra da su važni se samo koordinacija i komunikacija, već i realizacija. Rekao je da su iza njih prestrašni dani koji se ne događaju svakih 10, 20 godina, noći su im hladne i besane, sa suzama i tugom u očima.

– Ovo područje je traumatizirano i posljedice će biti ogromne, dodao je.

Naglasio je kako su svi dali sve od sebe, puno toga su morali improvizirati,

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: