Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Posljedice potresa – najnovije informacije

Tlo i dalje ne miruje u Sisačko-moslavačkoj županiji. Nešto prije 11 sati potres magnitude 2,8 po Richteru zabilježen je jugozapadno od Velike Gorice. Tijekom noći zabilježeni su manji potresi. Na potresom pogođenom području i dalje traje akcija zbrinjavanja ljudi koji su ostali bez svojih domova.

➡️ Vlada u ponedjeljak o otpisu troškova za energiju stradalima u potresu 
➡️ Hrvatska je još jedanput pokazala veliko srce
➡️ Čačić o obnovi: Imao sam jasne naznake o rodbinskim vezama s vlasnicima tvrtki
➡️ Šestomjesečni moratorij na ovrhe građanima na područjima pogođenima potresom 

13:10 – U Sisku su za sve pogođene potresom do sada podignuta tri naselja sa stambenim kontejnerima, a uskoro će niknuti i dva nova. Novo naselje trebalo bi biti u komunalnoj zoni gdje će se smjestiti višečlane obitelji u kamp-kućice dok će u Petrinjskoj ulici u Sisku kontejnere postavljati na katove.

12:15 – Vatrogasne snage, angažirane na području Sisačko-moslavačke županije, tijekom 15. siječnja 2021. godine nastavile su s radom na intervencijama zbog uklanjanja posljedica potresa. Opširnije 

12:00 – Unatoč naporima dežurnih službi, privatnim donacijama i trudu raznih volontera, mnogi stradali stanovnici ni 18. dan od potresa nemaju privremeni smještaj.

U mjestu Sibić kraj Petrinje smještaju se obitelji čije su kuće dobile crvenu naljepnicu. Naručeno je stotinu kontejnera, međutim, moći će ih se postaviti maksimalno šest dnevno pa će to trajati tjednima. Ne pomaže hladno vrijeme, a tlo i dalje podrhtava, izvijestio je novinar HTV-a za podnevni Dnevnik Mladen Sirovica.

Na područje Siska stiglo je 77 kontejnera. U njima je smješteno oko 120 osoba. No, da bi se smjestili svi, potrebno je još barem duplo toliko kontejnera ili

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: