Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Posljednja sjednica u ovom sazivu

Prema svemu sudeći, sutra se održava posljednja sjednica gradske skupštine grada Zagreba u ovom sazivu. Na dnevnom redu trebale su biti 74 točke, no u posljednji trenutak iz grada su povukli svojih 11 točaka iz tehničkih razloga. Ni današnje konferencije za medije uoči skupštine nisu prošle bez predizbornih tonova.

– To su neke točke prijepora i mislim da svi mi kao ozbiljni i odgovorni ljudi trebamo učiniti sve da malo rasteretimo javni prostor od velikih riječi i da pred svoje sugrađane izađemo za svojim programima, rekla je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

A da će sjednica biti u predizbornom duhu, već se danas može naslutiti.

– Ono što smo vidjeli kod ostalih kandidata jest da oni svi svoje programe pokazuju na razini grada Zagreba, osim jednog koji me podsjeća na pokojnog gradonačelnika koji obilazi i ostale jedinice lokalne samouprave, kaže zastupnik HDZ-a, Kazimir Ilijaš.

Predsjednik Kluba zastupnika Lijevog bloka Tomislav Tomašević (Možemo!) ocijenio je kako se vidi da je to zadnja sjednica u ovom sazivu. 

– Danas neki kandidati govore kako su oni bili ti koji su zaustavili izmjene GUP-a, samo ću kratko podsjetiti da je HDZ htio glasati za izmjene GUP-a pa i za “Zagrebački Manhattan”, a na kraju nisu jer je pokojni gradonačelnik odbio amandmane HDZ-a, kojima su se zelene površine prenamjenjivale u građevinsku zonu, rekao je Tomašević.

Prijepori i oko izbora za nagradu za Zagrepčanku godine

Mislav Herman, predsjednik zagrebačke skupštine HDZ-a smatra kako je prof. dr. sc. Alemka Markotić uistinu najbolji kandidat za Zagrepčanku godine. 

Dok je Matej Mišić, zastupnik SDP-a rekao kako misli da gđa. Alemka Markotić kao kandidatkinja HDZ-a tu nagradu nije zaslužila nagradu.

– Nije ju zaslužila zbog kompromitacije vlastitog rada, rekao je Mišić.

Na sutrašnjem dnevnom redu je i izvješće o stanju gradske imovine. Raspravljat će se i o trećoj fazi izgradnje pročistača otpadnih voda, ali

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: