Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Potres – iz minute u minutu

U 13:01 Banovinu je zatresao novi potres jačine 4,1 prema Richteru.
Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjereni potres s epicentrom 17 km zapadno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice.

Stanovnici Banovine navikavaju se na novi život nakon potresa uz veliku hladnoću i stalna podrhtavanja tla. Samo sinoć zabilježeno je devet potresa, najjači s epicentrom kod Petrinje, magnitude 3,1 prema Richteru. 

12:50 – Građevinska inspekcija ima okvirni ugovor s četiri izvođača koji mogu  promptno uklanjati objekte koji su prijetnja ljudskim životima. Što je prije moguće uvest će se te četiri firme na teren u organizirano uklanjanje zgrada, a paralelno se ide u novi natječaj. Usprkos želji da se što prije i brzo uvede građevinska operativa u rušenja moraju se poštivati standardi i zakoni, rekao je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat. Opširnije.

12:05 – Iz Petrinje se u Dnevnik u podne javio novinar HRT-a Petar Vlahov koji javlja da su statičari na terenu, ali da niske temperature nikome ne idu na ruku.

Rekao je kako je na operativnom sastanku u uredu za graditeljstvo u Petrinji ministar Darko Horvat s tvrtkama koje će uskoro krenuti s rušenjem objekata koji se ne mogu obnavljati. Potom će se izaći s tri modela eventualne gradnje novih objekata: montažne, polumontažna ili elementi blokova koji će se spajati. Idući tjedan će početi s radom i uredi koji će biti smješteni u kontejnerima gdje će građani moći podnositi zahtjeve za obnovom.

11:45 – Mesna industrija Gavrilović donirala je zgradu i pripadajuće zemljište Gavrilovićeve škole, za izgradnju buduće Petrinjske srednje škole škole, igrališta, parkirališta te ostale infrastrukture, izvijestili su iz te tvrtke koja je za tu donaciju potpisala ugovor sa predstavnicima Srednje škole Petrinja. Opširnije

11:00 – Ja ne mogu stavljati kontejner pred svaki stan, pred svaki ulaz gdje

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: