Nedjelja, 31 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

POZNATI KVIZAŠ I PUTOPISAC IDE NA IZBORE SA ŠKOROM Za Jutarnji objasnio zašto se priključio Domovinskom pokretu i što bi tražio od mogućih partnera

Robert Pauletić, poznati hrvatski kvizaš i putopisac, koji je bio i zamjenik ministra turizma u prvoj Vladi HDZ-a, odlučio se priključiti Domovinskom pokretu Miroslava Škore i bit će visoko na listi u X. izbornoj jedinici.

Zašto Domovinski pokret?

– Zanimljivo je da je Domovinski pokret prva stranka kojoj sam pristupio u životu. Kad sam, naime, bio uz Most, bio sam nestranačka osoba. Sviđa mi se sve što govori Miroslav Škoro, mislimo isto o hrvatskoj politici i hrvatskoj budućnosti. Domovinski pokret ima slične ciljeve kao i Most, a privuklo me i to što su u Domovinskom odboru stranke ugledni Dalmatinci, poput glumca Vedrana Mlikote, novinara Josipa Jovića i vinara Nikole Grabovca. Netočno je da je riječ o stranci ekstremne desnice, kako to neki zlonamjerno imputiraju. Dompok je desni centar, a to što smo privukli i neke desnije stranke za ove izbore nikako ne znači da smo mi išta desnije od desnog centra. U Hrvatskoj, uostalom, i nema ekstremne desnice. Dompok je zapravo umjereno konzervativna, domoljubna stranka. Plenkovićev HDZ je klijentelistička stranka bez ideologije, koja će koalirati bilo s kim, samo da ostane na vlasti. HNS i Pupovac su dokaz za to.

Kako će izgledati lista u X. izbornoj jedinici, na kojem ćete vi mjestu biti, a tko će nositi listu, Ruža Tomašić?

– Sad se to upravo usuglašava u vrhu stranke. Mogu vam reći samo da ja neću nositi listu u X. izbornoj jedinici, nije mi to ni bila želja.

Split, 200117. Robert Pauletic, kandidat za gradonacelnika Splita. Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Tom Dubravec / CROPIX

Robert Pauletić

 

Što će biti interes vašeg djelovanja?

– Želim pomoći Domovinskom pokretu da krene u ozbiljne promjene. Posljednjih godina je dvovlašće HDZ-a i SDP-a načeto i treba uporno djelovati na tome da

Izvor vijesti

Slični postovi: