Srijeda, 17 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Predsjednik Milanović žestoko napao Vladu, HDZ i EU, premijer odgovorio

Predsjednik Zoran Milanović, u prvom je javnom istupu nakon povratka iz Čilea, odgovarajući na pitanja novinara, ponovno žestoko napao Vladu, premijera i HDZ, a čelnike Europske unije nazvao “običnim birokratima”. Premijer Andrej Plenković je u odgovoru, među ostalim, rekao da je “zemlja, dok je predsjednik bio u Južnoj Americi, normalno disala…”

Iako odluka o obuci ukrajinskih vojnika nije dobila potrebnu dvotrećinsku većinu, za predsjednika Zorana Milanovića priča nije gotova.

– To je manirom sociopata Plenković gurnuo Saboru, kao moralnu ucjenu s najgroznijom rečenicom koju sam čuo, to je za mene win-win. Evo, prijatelju želim ti još više takvih pobjeda, rekao je Milanović.

Reagirao je i prozvani premijer.

– Blaženi Čile, Hrvatska je normalno, u političkom smislu, disala dok se on ponovno se nije vratio i došao zagađivati politički prostor, sijati mržnju, vrijeđati sve sugovornike – ponovno isti repertoar – od Udbe nadalje. Prema tome, idemo sada stvari ogoliti do kraja: Milanović je protiv pomoći Ukrajini, putinofil, rekao je Plenković.

I nije na tome stalo.

– Veliki kombinator je rekao “Mi vas gledamo”. Stvarno? I mi vas. Tko nas to gleda? HDZ? HDZ to uopće ne zanima, HDZ je jedna praktična osuđena organizacija za kriminal, njih to ne zanima, njih ne zanima Ukrajina, ne zanimaju ih međunarodni odnosi. Njih zanima profano u se, na se i poda se, oni su ovo zaboravili već, rekao je Milanović.

– To je politika koja bi trebala RH dovest u vanjskopolitički položaj, da za razliku od svih zapadnih zemalja baš eto mi, temeljem našeg iskustva, budemo ti koji će imati najviše sluha za Putinov režim koji ubija Ukrajince, odgovorio je Plenković.

– Znate tko nas gleda? Plenkovićevi gazde iz Bruxellesa i tko zna od kuda, dakle najnetalentiranija generacija europskih političara u starijoj povijesti, ljudi koji apsolutno nisu svjesni posljedica onoga što rade,

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: