Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Predsjednikov prijam bez ministara, Banožić kaže da nije riječ o bojkotu

Ministar obrane Mario Banožić potvrdio je da je odbio poziv predsjednika Milanovića na primanje ratnih zapovjednika na obljetnicu Oluje. Naime, nakon prošlogodišnjeg skandala s pozivnicama koje umirovljenim generalima nisu stigle na vrijeme pa je ispalo da bojkotiraju predsjednikov prijam na Kninskoj tvrđavi, Ured predsjednika ove ga godine prvi put samostalno organizira. 

Pozivnice su s Pantovčaka poslali i trojici resornih ministara koji sudjeluju u organizaciji proslave Oluje. Neslužbeno, i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ispričali su se Uredu predsjednika da ne mogu doći. Banožić je naveo da sutra ima mnoštvo drugih obaveza te da nije riječ o bojkotu.

– Prije 2 godine smo izašli u susret i počeli uključivati i PRH koji je do sada bio gost i vidjeli smo da se prošle godine počeo događati svojevrsni skandal oko događaja i uključivali su se članovi pojedinih udruga i počeli stvarati jedan oblik organizacijski koji mislim da nije prihvatljiv, nije bojkot, kazao je Banožić na konferenciji za novinare na kojoj je bilo riječi o kašnjenju remonta protupožarnih zrakoplova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: