Subota, 13 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Pregovori se nastavljaju sutra, prva uspješna evakuacija civila u Mariupolju

Rusija i Ukrajina održale su novi krug pregovora. Svijet ih je dočekao optimistično, ali za konkretne rezultate ipak treba pričekati jer je do sutra proglašena, tehnička stanka. Dok su trajali pregovori, pojavila se informacija kako je Kremlj prvi put objavio da planiraju osvojiti najveće ukrajinske gradove. Sve to vrijeme Rusija ne prestaje s krvavim napadima. Raketirani su brojni gradovi, ponovno i Mariupolj, u kojem danima vlada nezamisliva humanitarna katastrofa, ali je 160 automobila uspjelo napustiti grad. Pod sve žešćim napadima je i Kijev – u kojem Rusi također ne biraju ciljeve.

● Sve je bliže velika bitka za glavni grad Kijev, do kojega se sada može još samo iz smjera jugozapada. Njegova su predgrađa predzadnja linija obrane.

● Najmanje je jedna osoba poginula u ponedjeljak u napadu na stambenu zgradu u Kijevu, a ruske snage granatirale su i tvornicu zrakoplova Antonov, objavile su ukrajinske vlasti.

● Rusi optužuju ukrajinsku stranu da ciljano minira i uništava stambena područja, mostove i prometnice u većim gradovima, koji su u ruskom okruženju.

● Civili su počeli napuštati opkoljeni Mariupolj, ključni lučki grad na obali Azovskoga mora.

Pregled dosadašnjih događaja pogledajte u prilogu Danka Družijanića:

Razvoj događaja pratite uživo:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: