Srijeda, 22 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

PREMINUO NOTORNI SERIJSKI UBOJICA HRVATSKIH KORIJENA Ivan Milat bolovao je od tumora jednjaka i želuca: Doživotni zatvor dobio je zbog sedam ubojstava

Preminuo je Ivan Milat (74), najzloglasniji australski serijski ubojica. Ovaj monstrum, koji je imao hrvatske korijene, bolovao je od tumora jednjaka i želuca od čijih je posljedica i umro.

Milat je 1996. godine bio osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva sedam putnika, takozvanih “backpackera” koji su imali između 19 i 22 godine. Sve njih Milas je ubio između 1989. i 1993., godine, a ostaci su im nađeni u šumi Belanglo, koja se nalazi južno od Sydneyja. Pet od sedam žrtava bili su stranci na putovanju u Australiji, dok su dvoje bili australski državljani.

Većinu žrtava serijski je ubojica izbo nožem, jednoj osobi je odrubio glavi koja nikad nije nađena, a jednu osobu je deset puta upucao u glavu, koristeći je kao metu.

Milata je policija ispitivala i u vezi nestanka iz 1980. godine, kada se izgubio svaki trag dvjema medicinskim sestrama u Parramatti, predgrađu Sydneyja. Naime, tada je Milat radio na obližnjem odlagalištu smeća. Također, 2006. je policija Milata navela kao najvjerojatnijeg ubojicu srednjoškolke i njezinog dečka, koji su nestali 1978. u sjevernom Sydneyju.

YouTube

Ivan Milat

 

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: