Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Priča o pronađenoj Slovakinji još uvijek nema sretan kraj

Nakon što su fotografije objavljene u medijima i u rekordnom vremenu obišle svijet – saznalo se tko je žena pronađena na otoku Krku bez dokumenata i pamćenja. U Hrvatsku je stigla na odmor, vlakom. Sama.

– Radi se o 57-godošnjoj državljanki Slovačke koja je na području Republike Hrvatske boravila kao turist. Zahvaljujući dobroj suradnji brzo smo zaprilili odgovor slovačke policije kojim je potvrđeno putem fotografije da je žena prepoznata kao slovačka državljanka, kazao je Dejan Hriljac, načelnik Policijske postaje Krk.

Upravo je policijska objava bila ključna. Fotografije su dijelili brojni građani želeći pomoći. Jedna od njih je i Slovakinja s hrvatskom adresom Miriam Kelečić, administratorica Facebook grupe “Odmor u Hrvatskoj”. Objavila je fotografije, a njih prenijeli strani mediji. Najprije televizije u Češkoj, zatim u Slovačkoj i Bugarskoj. Ljudi su se počeli javljati, detalji stizati i žena je prepoznata kao Danka Adamcova

Potvrdili su to za Dnevnik HTV-a iz češke policije

– Nakon objavljivanja informacija o slučaju nepoznate žene, na telefonskoj liniji za hitne situacije u Pragu javila nam se svjedokinja koja je dala važne informacije o njezinu identitetu i državljanstvu, izjavio je kapetan David Schön, glasnogovornik Ravnateljstva policije Republike Češke.

Danka Adamcova, uspješna karijera i bogat život 

Prema tvrdnjama Miriam Kelečić, Adamcova je žena s vrlo uspješnom karijerom i bogatim životnim iskustvom, koja se nakon rastave od supruga, glazbenog producenta iz Los Angelesa vratila u Slovačku. U Americi je živjela 24 godine, a nakit koji je izrađivala nosila je čak i Brigitte Bardot na snimanju filma. 

U Hrvatsku je stigla na odmor, vlakom, sama. Prijatelji nisu željeli ići zbog straha od samoizolacije nakon povratka. Što se nesretnoj ženi dogodilo, to tek valja utvrditi. 

Što se dogodilo?

– Moramo uzeti u obzir sva ona stanja koja mogu nalikovati na to, ili ona koja mogu dovesti do toga da se osoba ne sjeća, da osoba

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: