Srijeda, 22 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

‘PRIPREMITE SE LJUDI MOJI, IDE TJEDAN KAO RIJETKO KOJI!’ Vakula najavio temperature koje će biti blizu rekordnih vrijednosti u povijesti mjerenja

“U novome će tjednu biti toplo kao malo kada u drugoj polovici prosinca, mnogima vjerojatno i neugodno, osobito na Jadranu, gdje će biti izražene južine, iako do srijede uz visok i relativno postojan tlak zraka”, najavio je u nedjelju navečer HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Dodaje da će u većini krajeva našeg dijela Europe i srednja najviša, najčešće poslijepodnevna, temperatura zraka, i srednja najniža, najčešće jutarnja, biti blizu rekordno visokih vrijednosti u znanoj povijesti mjerenja.

Pritom će u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj biti većinom suho i barem djelomice sunčano, ponegdje uz uglavnom kratkotrajnu jutarnju maglu, te povremeno umjeren, osobito u gorju i jak jugozapadnjak.

U južnijim će pak krajevima biti oblačnije, uz povremenu mjestimičnu kišu, poslije srijede na Jadranu vjerojatno i obilnije pljuskove s grmljavinom, te uz gotovo svakodnevno umjereno i jako jugo, uglavnom na otvorenome moru i olujno, prognozira Vakula.

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti barem djelomice sunčano, ujutro ponegdje uz kratkotrajnu maglu. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 0 do 4 °C, a najviša dnevna između 10 i 13 °C.

DHMZ

Vrijeme sutra

 

U središnjoj Hrvatskoj još toplije, s dnevnom temperaturom zraka ponegdje i oko 15 °C. Bit će djelomice sunčano uz povremeno umjeren do jak jugozapadni vjetar.

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenjivo oblačno, ponegdje uz mogućnost za malo kiše i to uglavnom na riječkom području. Puhat će umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 7 °C, uz obalu između 10 i 14 °C, a najviša dnevna od 11 do 16 °C.

U Dalmaciji uglavnom suho, djelomice sunčano i razmjerno toplo. Puhat će umjereno i jako jugo, prema otvorenome moru i olujno, pri čemu će more biti umjereno valovito i

Izvor vijesti

Slični postovi: