Nedjelja, 19 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

PRIVEDENE DVIJE OSOBE ZBOG PIROTEHNIČKIH SREDSTAVA Splitska policija ukupno privela 34 osobe nakon derbija

SPLIT – Zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava dvije osobe su u žurnom postupku privedene na Prekršajni sud u Splitu, a sutra će zbog ostalih prekršaja biti privedeno još sedam osoba, priopćeno je iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave u subotu navečer nakon derbi utakmice Hajduk-Dinamo na Poljudu na kojoj je pirotehničkim sredstvima ozlijeđen jedan vatrogasac.

Splitska policija, kako se navodi u priopćenju, ukopno je privela 34 osobe zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, od kojih je zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava uhićeno 8 osoba nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje.

Prije utakmice policija je oduzela 12 različitih komada pirotehničkih sredstava. Tijekom cijelog dana policajci su nadzirali područja željezničkog i autobusnog kolodvora i trajektne luke u Splitu kao i autobusnih postaja na širem području grada radi prevencije protupravnih ponašanja i narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ističe se u priopćenju.

“Nakon javnog okupljanja, kada su navijači napuštali stadion, evidentirali smo i brzom intervencijom spriječili daljnje širenje nekoliko izoliranih incidenata narušavanja javnog reda i mira,” stoji u policijskom priopćenju.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: