Srijeda, 29 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

PROČELNICA KOJA JE U STRAŠNOJ NESREĆI NA ISTARSKOM IPSILONU USMRTILA ČOVJEKA DALA OSTAVKU Vera Begić Blečić zatražila sporazumni raskid radnog odnosa

Vera Begić Blečić više neće biti pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke jer je po izlasku iz pritvora podnijela ostavku odnosno zahtjev za sporazumnim prekidom radnog odnosa. Informaciju je potvrdio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, prenosi Novi list.

– Da, točno je da je pročelnica Vera Begić Blečić zatražila sporazumni raskid radnog odnosa. Očekujem da će kompletna procedura biti gotova za mjesec dana, izjavio je Obersnel.

Na taj način završen je politički dio priče koji je započeo onog tragičnog dana kada je Vera Begić Blečić sjela alkoholizirana za volan, vozila u krivom smjeru i usmrtila Igora Soldatića iz Umaga koji se s obitelji vraćao s izleta.

Cijelo vrijeme dok je bila u istražnom zatvoru trajao je u Rijeci politički rat zbog ove tragedije jer je veći dio javnosti zahtijevao promptni odlazak pročelnice iz gradske uprave. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel donio je rješenje o suspenziji, ali s obzirom na težinu krimena, većina je bila mišljenja da pročelnici Veri Begić Blečić više nije mjesto na Korzu 16. Mnogi su isticali primjer suspendiranoga Vladimira Benca kao nešto što bi se moglo dogoditi i u ovom slučaju.

Naime, Benac je suspendiran s mjesta pročelnika, a sve donedavno radio je kao ravnatelj Agencije za poticanu stanogradnju Grada Rijeke. I danas prima plaću umanjenu za 20 posto, a na posao ne dolazi.

Neki su tražili ostavku Vojka Obersnela budući da su bili mišljenja da je pročelnicu Begić trebao smijeniti zbog prometne nezgode koja se dogodila na početku njezinoga pročelničkog mandata. Politički rasplet trebao se dogoditi na sjednici Gradskoga vijeća koja će se održati ovog tjedna, no Vera Begić Blečić podnijela je zahtijev za sporazumnim prekidom radnog odnosa, javlja Novi list.

Gradonačelnik Obersnel je nekoliko puta ponovio da je suspenzija sve što može napraviti sukladno zakonu, a njegovi oponenti su tražili otkaz.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: