Srijeda, 12 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Prodaje se imanje narko-bosa Pabla Escobara

Miami Beach posjed nekoć u vlasništvu narko-bosa Pabla Escobara trenutno se prodaje za 15,9 milijuna dolara. Prazna parcela na obali od 2.800 četvornih metara, u vlasništvu je osnivača Chicken Kitchena, Christiana de Berdouare-a.

Gospodin de Berdouare posjeduje još dvije nekretnine u ulici. Jedna je njegov dugogodišnji dom, u kojem živi, a druga se također prodaje za 26,5 milijuna dolara. Riječ je o popularnoj ulici u kojoj svoje kuće imaju mnoge slavne osobe, uključujući i pjevača/kantautora Phila Collinsa.

Ružičasta palača u kojoj je živio kralj droge srušena je s parcele na obali 2016. godine

Foto: mansionglobal.com

Escobarovu imovinu je zaplijenila američka vlada 80-ih godina, a imao je brojne sigurne kuće. Uz to, Escobar je bio poznat po tome da skriva krijumčarene i vrijedne stvari na svojoj imovini, a g. de Berdouare je pronašao dva sefa i vrećicu kokaina s oznakama kartela prilikom rušenja 804 četvorna metra velikog dvorca sagrađenog 1948. godine., dvije godine nakon što ga je kupio.

Snimio je i dokumentarni film, koji je kupio The History Channel. “Film će otkriti sadržaj sefova”, rekao je.

Foto: mansionglobal.com

Kralj kokaina je vodio kartel u svojoj rodnoj Kolumbiji sve dok nije ubijen u pucnjavi s kolumbijskom nacionalnom policijom 1993. godine u Medellínu i to dan prije svog 44. rođendana, pokušavajući pobjeći trčeći preko krova.

Imovina je sada prazna parcela i ima 47 metara rive

Foto: mansionglobal.com

Posjed Miami Beach nije jedini u vlasništvu Escobara. Najpoznatiji, posjed imena Hacienda Nápoles, bio je u Puerto Triunfo-u, u Kolumbiji. Najupečatljivija značajka kolumbijskog doma bila je zoološki vrt opskrbljen životinjskim vrstama iz cijelog svijeta: antilopama, slonovima, žirafama, nilskim konjima, nojevima…

Foto + izvor: mansionglobal.com

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: