Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Proglasili ga najmaturantom, ali vjerojatno će ostati bez vrijedne nagrade

Danas su objavljeni konačni rezultati državne mature, a Eugen Bošnjak iz zagrebačke 15. gimnazije proglašen je najmaturantom. Ipak, prema neslužbenim informacijama došlo je do pogreške u sustavu i čini se da će nagrada Marin Soljačić otići u ruke njegovog kolege iz iste škole, Matku Trupiniću.

Nakon što je objavljeno ime najuspješnijeg maturanta i doznali smo njegov rezultat:

– Napisao sam 100% ispit iz matematike i fizike i 88% iz hrvatskog, kaže Eugen Bošnjak iz XV gimnazije u Zagrebu.

U poslijepodnevnim satima uslijedio je šok. Matko Trupinić iz iste gimnazije ima ipak bolji rezultat.

– Na matematici i fizici ostvario sam rezultat 100%, dok sam na hrvatskom ostvario 91,67%, ističe.

I time se kompletna situacija sa najmaturantom mijenja. Kontaktirali smo nacionalni centar i dobili neslužbeni odgovor kako je došlo do neočekivane pogreške na infrastrukturi koja nije u nadležnosti Centra.

– Čestitam Eugenu i žao mi je da smo Eugen i ja nečijom neodgovornošću i nepažnjom dovedeni u ovu situaciju. Pretpostavljam da je ova greška u sustavu uzrokovana čitanjem prijevremenih rezultata, kaže Matko Tripunić. 

I ravnatelj 15. gimnazije zbunjen je, i dok čeka službenu potvrdu kaže dvojbe nema kada su u pitanju rezultati.

– Kriteriji za dodjelu su egzaktni ako netko ima bolji rezultat od Eugena onda on treba dobiti nagradu, pogreške se događaju, ali nismo ih očekivali na ovakav način, kaže ravnatelj XV gimnazije Nikola Dmitrović.

Sutra očekuju svi kako će se oglasiti oni koji su doveli do greške i prouzočili ne baš ugodnu situaciju ni Eugenu, ali niti Matku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: