Ponedjeljak, 6 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Pronašli smo mali raj, ali u Istri

Danas vas vodimo. u renoviranu kamenu rustikalnu vilu imena Mosaici koja je smještena u pitoresknom selu Dračevac smještenom sedam kilometara od Poreča u Istri. Ovo selo ima tek nešto više od stotinu stanovnika koji se pretežito bave poljodjelstvom i stočarstvom te u posljednje vrijeme turizmom, odnosno iznajmljivanjem kuća za odmor. U blizini kuće su polja maslina i beskonačni vinogradi. Biciklističke staze isprepliću se kroz selo.

 

 

 

Šire područje sela nastanjeno je od prapovijesti, što je vidljivo po ilirskim gradinama na brežuljcima iz brončanog doba, Malovar, Picugi, Montižana. U antičko doba područje je pripadalo Parentinskom ageru. Prema zapisima naselje Dračevac, nastalo je u srednjem vijeku. Za vlasnike bračni par iz Zagreba ovaj je komadić raja, poput drugog doma u koji dolaze s osmijehom i u kojem zaboravljaju na vrevu i užurbanost grada, što im je inače dio normalnog radnog dana.

Iako je vila stara više od 100 godina, vlasnici, bračni par iz Zagreba, uspješno su je prenamijenili u suvremenu kuću u čijim prostorijama dominira nenametljiv, neutralan namještaj, kamen, drvo, ali i nezaobilazno sezonsko cvijeće u prigodnim vazama.

– Opuštanje u prirodi i slušanje tišine hrani našu dušu na najbolji mogući način. To je osjećaj koji se teško može

Izvor vijesti

Slični postovi: