Srijeda, 22 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

PROPAO SALON AUTOMOBILA U FRANKFURTU! Organizator sada bira novi grad koji će biti domaćin 2021. godine. Favoriti su Hamburg, München i Berlin

Saloni automobila suočavaju se sa smanjenom potražnjom, odnosno smanjenim brojem medija i posjetitelja. Vremena se mijenjaju, pa tako potencijalni kupci više ne moraju posjećivati sajmove kako bi se pobliže upoznali s modelima koji ih zanimaju, budući da je velik broj informacija već dostupan online. I dok se nekad na sajmove išlo kako bi se automobil vidio prvi put, sada većinom znamo što nas čeka zbog niza fotografija i videa koji su dostupni na internetu.

 

Uz to, proizvođačima je skupo plaćati najam hale kada znaju da taj novac mogu utrošiti na drugačije oblike promocije (posebne evente na koje će pozvati specijalizirane novinare koji će dalje svojoj publici prezentirati modele), pa sve to na kraju rezultira slabljenjem čak i najjačih salona. Ipak, vijest o tome da se salon u Frankfurtu 2021. godine (Pariz i Frankfurt se mijenjaju i održavaju se svake 2 godine) neće održati šokirat će mnoge!

Sve je potvrdilo Njemačko udruženje autoindustrije (VDA). O čemu je točno riječ? Prije nego što počnete paničariti – sajam će se ipak održati, ali ne u Frankfurtu. Naime, Frankfurt je bio domaćim još od daleke 1951. godine, no čini se kako se nisu uspjeli prilagoditi novim trendovima, pa je tako izgubio domaćinstvo. Sajam će se održati u nekom drugom gradu – a nekoliko njih nameću se kao glavni favoriti. Organizator želi promijeniti koncept sajma, a preostaje za vidjeti o kakvim će konkretno stvarima biti riječ. Prije svega – vjerojatno će elektro mobilnost i testne vožnje biti stavljene na prvo mjesto, budući da je to dio koji kod posjetitelja nije moguće „odraditi” putem interneta.

Fran Kurelac

 

Kao glavni favoriti

Izvor vijesti

Slični postovi: