Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Prva sjednica zagrebačke Skupštine bez Bandića

U Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma počinje 40. sjednica Gradske skupštine, najvjerojatnije posljednja prije lokalnih izbora u svibnju. Prva je to sjednica nakon smrti gradonačelnika Milana Bandića pa će pokazati mogući novi raspored političkih snaga u zastupničkim redovima.

Na pitanja zastupnika tijekom aktualnog sata odgovarat će zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. Na dnevnom redu je više od 70 točaka. Zastupnici će odlučiti i o prijedlogu o dodjeli Nagrade Grada Zagreba, kao i o prijedlogu da se Alemki Markotić dodjeli Nagrada Zagrepčanka godine.

Na dnevnom redu sjednice bi se, uz ostalo, Među trebao naći Zaključak o davanju koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti pročišćavanja otpadnih voda na području Grada Zagreba, zatun prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika Skupštine, izmjene Odluke o izborima te prijedlog o raspisivanju izbora za članove vijeća Gradskih četvrti i Mjesnih odbora.

Uoči početka sjednice udruga za zaštitu okoliša Resnik održat će prosvjedni performans “Uništeni naš Grade, još i i spalionicu Ti rade..”. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: