Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Prvi krug lokalnih izbora je iza nas, evo prvih reakcija

Unatoč strogim epidemiološkim mjerama, kako na samim glasačkim mjestima, tako i u stranačkim stožerima – slavili su se uspjesi i ulasci u drugi krug.

S uvjerljivo najvećim brojem glasova u Zagrebu je Tomislav Tomašević slavio čim su stigle izlazne ankete.

– Večeras su građani Zagreba glasno rekli “Da!” promjeni. Večeras su građani Zagreba glasno rekli da kao grad možemo!, poručio je u svom završnom govoru.

U bitku za metropolu u fotofinišu ide i Miroslav Škoro, koji je s malom razlikom preuzeo drugo mjesto od aktualne obnašateljice dužnosti gradonačelnika Jelene Pavičić Vukičević.

– Ja sam uvjeren da ćemo u drugom krugu pokazati da postoji dovoljno razuma, dovoljno pameti, da u jednoj argumentiranoj raspravi raskrinkamo to što se zove zeleno-lijeva koalicija! – poručio je Škoro.

U Splitu, gradu koji gradonačelnika ne bira dvaput, tijesna borba za gradonačelničku fotelju vodit će se između Ivice Puljka i Vice Mihanovića.

– Mi vas nećemo razočarati, svaku riječ koju smo izgovorili u ovoj kampanji, svako obećanje koje smo vam dali, mi ćemo se svim snagama zalagati da se to doista i ostvari. Dobili smo prvo poluvrijeme, ali utakmica još nije završena. Da bismo zaista pobijedili trebamo odigrati još jedno poluvrijeme, poručio je Puljak.

– Prethodna tri mjeseca smo cijeli grad obišli dva puta, to ćemo napraviti još jednom u narednih 15 dana. Na tome vam od srca hvala, a od sutra krećemo u konačnu pobjedu, poručuje pak Mihanović.

Izborni poraz pjesmom je priznao Željko Kerum. 

Izgledno je da će Rijeka ostati utvrda SDP-a. Hoće li tako i biti pokazat će dvoboj Marka Filipovića i Davora Štimca.

Osijek bi mogao imati prvog gradonačelnika iz redova HDZ-a, s novom energijom u drugi krug ide Ivan Radić. Za čelno mjesto u Osijeku borit će se s Berislavom Mlinarevićem kojeg podržava Domovinski pokret i Most.