Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Puljak: Čistačici nije produljen ugovor jer je to radno mjesto nepotrebno

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak rekao je večeras u HTV-ovom Dnevniku kako ugovor o radu čistačici s 80-postotnim invaliditetom nije produžen jer se radi o radnom mjestu koje je “u principu nepotrebno”, pri čemu je naglasio da nitko nije znao da se radi o osobi s invaliditetom. Poručio je kako je došao kraj nepotrebnom zapošljavanju, za što je optužio ekipu HDZ-a i Željka Keruma.

Upravno vijeće Javne ustanove športski objekti odbilo je produljiti ugovor čistačici s 80-postotnim invaliditetom koja je i majka dvoje djece, a predstavnik radnika rekao je da je otkaz dobila jer ima isto prezime kao direktor parkinga.

Puljak je u Dnevniku rekao da je između dva izborna kruga ekipa HDZ-a i nekadašnjeg gradonačelnika Željka Keruma jedan parking u Splitu dala u ruke privatniku umjesto da poštuju odluku Gradskog vijeća, dodavši da se radi o potencijalnoj šteti od nekoliko milijuna kuna.

Na pitanje HTV-ove novinarke Zrinke Grancarić koja je poveznica između spremačice i direktora parkinga na Gripama Tonćija Omrčena, Puljak je rekao da su ih građani izabrali da uvedu red i zaustave nepotizam, korupciju i netransparentno trošenje javnog novca te da to i rade, a da oni koji se tome opiru i bune u javnosti “gube svoje pozicije i dižu graju”.

– Ali nas to neće impresionirati, nastavit ćemo i dalje s uvođenjem reda jer to građani od nas očekuju, rekao je Puljak.

Na ponovljeno pitanje koja je poveznica između Omrčena i spremačice, Puljak je odgovorio da spremačici nije produžen ugovor jer je to radno mjesto u principu nepotrebno.

– HDZ i Kerum su uveli na stotine nepotrebnih radnih mjesta, dodao je.

Puljak je rekao kako je vrlo važno reći da nitko nije znao da je spremačica osoba s invaliditetom te da je ravnatelj to tek kasnije saznao.

– A neproduljivanja nepotrebnih ugovora bit će još više u budućnosti. Mi nećemo nastaviti niti

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: