Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Puljak za Dnevnik HTV-a otkrio što će mu biti prvi potezi

Koncentrirat ćemo se da građanima i poduzetnicima olakšamo izlazak iz krize, reorganizirat ćemo Gradsku upravu, temeljito ćemo očistiti grad da pokažemo da je Split ekološki osviješten, uvest ćemo komunalni red, započet ćemo izgradnju škole na Kili, započet ćemo izgradnju stanova za mlade, rekao je Ivica Puljak, novi gradonačelnik Splita, za Dnevnik HTV-a, govoreći o svojim prvim potezima.

– Bolje ćemo organizirati firmu Čistoća da grad bude čišći oko kontejnera. Bolje ćemo organizirati komunalne redare da zaista pokažemo da Split može biti čist grad. Ako se riješi uskoro koncesija, započet ćemo i projekt Žnjan, pojasnio je.

Puljkov moto je bio da će Split biti “centar svita”.

– Split je emocionalni centar svita za sve koji su ovdje rođeni, čak i za one koji su otišli iz Splita. Split je nekad doista i bio centar svita. U doba kad je sagrađena, Dioklecijanova palača bila je najljepša i najvažnija građevina na svijetu. Mi bi u nekim segmentima doista mogli postati centar svita, mogli bi imati muzej Dioklecijana u koji bi ljudi zaista dolazili u Split da ga vide, rekao je.

Tijekom kampanje mu se spočitavalo da mu je zamjenik – Bojan Ivošević uteg, a s tim se slaže i Plenković. 

– Mislim da je to neprimjerena izjava premijera Plenkovića. Mislim da bi on kao predsjednik HDZ-a trebao priznati poraz i bolje prihvatiti poraz. Svaki političar bi trebao znati prihvatiti poraz. Ja mu poručujem da nauči prihvaćati poraze jer će mu to trebati.

Puljak je poručio da nastavlja suradnju s Ivoševićem jer su ga građani izabrali.

– Sva podmetanja i sve negativne stvari koje su nam pokušali prišiti u kampanji, nisu uspjeli, građani su odlučili da ćemo mi upravljati gradom. Mi ćemo to činiti na dobrobit svih građana i na ponos svih Splićana, rekao je.

Upitan kako će složiti većinu u Gradskom vijeću, Puljak je rekao:

– Vijeće ima

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: