Nedjelja, 14 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

‘PUN SEBE, NEMA POJMA O SVOM POSLU, NIKAD GA NEMA NA RADNOM MJESTU…’ S radom krenuo portal za ocjenjivanje službenika, Kuščević nezadovoljan

Viktorija Knežević, dubrovačka odvjetnica, odlučila je pokrenuti portal Ocijenime.hr, na kojemu građani mogu ocijeniti rad gradskih, županijskih i državnih službenika.

– Živimo u zemlji gdje treba uzeti slobodan dan ili godišnji za izvaditi papir, za izvaditi djetetu pokaz izgubiš cijelo jutro, rekla je Viktorija Knežević za zimo.dnevnik.hr.

Na portalu treba izabrati grad, a nažalost samo su 4 grada za sada ponudila sve podatke, Dubrovnik, Rijeka, Varaždin i Zagreb. Osim zvjezdica i smajlića ima i konkretnih primjedbi.

Dubrovčani su se prvi aktivirali. Nakon grada, odabere se gradski odjel i otvore se imena službenika. Tako o jednom pročelniku građanin kaže:

– Pun sebe, nema pojma o svom poslu, nema ga na radnom mjestu, tražio sam ga tamo 4 puta. Ima još sličnih, napisao je.

Iako ima i pozitivnih komentara u Ministarstvu uprave nisu oduševljeni portalom.

– Meni se čini da se ovaj portal i ruga s našim službenicima, jer tu netko može i anonimno iznositi neistine. Ne sviđa mi se, rekao je ministar uprave Lovro Kuščević.

Aktualni ministar ističe da na stranicama Ministarstva uprave također građanima nude mogućnost da ocijene rad službenika te da će administraciju popraviti digitalizacija koju razvijaju. Bivši ministar uprave Arsen Bauk kaže kako su uvažavajući već ocjene građana razvili i svoje ocjene službenika.

Osnivačica portala tvrdi pak kako su zadovoljili uvjete o zaštiti podataka te da je u prednosti uvijek javno dobro građana, piše zimo.dnevnik.hr.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: