Četvrtak, 30 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

“Rat” priopćenjima nakon napada huligana na autocesti

Nakon derbija u Maksimiru, čiji ishod nije bio presudan za poredak na prvenstvenoj ljestvici – kaos na autocesti između Zagreba i Karlovca. Masovni sukob navijača Hajduka s malobrojnim pripadnicima policije koji tvrde da ništa nije upućivalo da će se to dogoditi. U velikom neredu policajci su upotrijebili i vatreno oružje. Stigla su i priopćenja Hajduka, Torcide Split i Dinama.

Na Facebooku se oglasio Klub navijača Hajduka Torcida Split. Okrivili su vodstvo Dinama i policiju. Traže od institucija da pomno istraže i sankcioniraju njihove postupke koji su – tvrde – doveli do incidenta u kojemu je prvi put u povijesti više građana ozlijeđeno hicima iz vatrenog oružja.

Stiglo je i priopćenje Hajduka. Oni jesu osudili nasilje. Međutim, navodi se da su njihovi navijači – već godinama diskriminirani na utakmicama u gostima.

Javio se i Dinamo, domaćin derbija koji je protekao bez gostujućih navijača na tribini. 

– Cijeli dan svjedočimo relativiziranju nasilja koje se dogodilo tijekom jučerašnje večeri na autocesti A1, a koje navijači Hajduka opravdavaju navodnim nerazumnim odlukama Dinama, navodi se.

Objasnili su zašto navijači HNK Hajduk nisu htjeli ući na derbi utakmicu Dinamo – Hajduk odigranu 21. svibnja 2022. na stadionu Maksimir.

Rezime divljaštva: četiri osobe propucane, 20 ozlijeđenih policajaca, 43 privedena navijača

Davor Posilović, načelnik Sektora za javni red i sigurnost PU Zagrebačke rekao je za Dnevnik HTV-a kako ne vjeruje da je sinoćnji napad navijača Torcide na policiju rezultat nepuštanja navijača s transparentima na stadion u Maksimiru, jer da je tako, kaže, do nereda bi vjerojatno došlo i prije, a ulazak navijača na stadion prošao je besprijekorno.

– Ne možemo nikako povezati sam razlog, niti kakav racionalan razlog za napad u takvom obimu do kojeg je došlo toliko kilometara izvan zone stadiona, zapravo potpuno izvan grada Zagreba, na samim granicama Zagrebačke županije. Tako da taj razlog zapravo nikako ne

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: