Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Ravnateljica Uskoka: U ovom času ne mogu reći da suci ni za što nisu krivi

Ravnateljica Uskoka Vanja Marušić kazala je u srijedu da tužiteljstvo nastavlja s izvidima tvrdnji Zdravka Mamića u kojima potkrepljuje svoje optužbe na račun nekih sudaca, ali da zbog tajnosti izvida ne može govoriti o detaljima, kao i da u ovom času ne može reći da suci ni za što nisu krivi.

Uskok je ranije u srijedu priopćio da je od primitka prijenosne memorije (USB stick) do danas uputio 118 zahtjeva za prikupljanje podataka, od kojih je prvih šest upućeno istog dana primitka te je do danas 31 osoba ”ispitana u svojstvu građanina”. Uz to, upućene su i četiri zamolnice za pružanje međunarodne pravne pomoći, od kojih su tri upućene u listopadu 2020., dodao je Uskok.

Govoreći o zatraženoj međunarodnoj pomoći, Marušić nije precizirala o kojim je država riječ, a zbog tajnosti izvida nije željela otkriti tko je sve ispitan, kao ni to jesu li probijene mjere. Dodala je kako su neke osobe ispitane više puta.

Marušić je naglasila da Uskok nije kalkulirao s vremenom provođenja izvida niti da je tužiteljstvo čekalo pravomoćnu presudu Vrhovnog suda. 

– Kada smo dobili stick, nije se ni znalo kada će biti sjednica Vrhovnog suda. Izvidi se nastavljaju, a u ovom času ne mogu reći da suci ni za što nisu krivi, dodala je.

Ravnateljica Uskoka je naglasila da su je iznenadile izjave pojedinaca iz javnog prostora za koje je ocijenila kako bi, obzirom da se u svojoj profesiji bave kaznenim pravom, trebali znati da su izvidi tajni te da Uskok niti u jednom slučaju, pa ni u ovom, ne može govoriti o sadržaju izvida.

Govoreći o Mamićevim optužbama o navodnoj korumpiranosti pojedinih sudaca iz ljeta 2019., Marušić je istaknula da je bivši izvršni dopredsjednik Dinama putem svojeg odvjetnika bio pozvan da te tvrdnje konkretizira i potkrijepi budući da se radilo o općenitim tvrdnjama.

– Međutim, pravomoćno osuđeni

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: