Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Razred koji nedostaje – dan kada je 14 djece izgubilo živote

S tom tragedijom u mislima svakodnevno živi Ivan Jakolić, inače iskusni vozač, koji je tog kobnog dana vozio stradali autobus.

– Vozio sam svugdje, po cijeloj Jugi i vani, i hvala Bogu nikad ništa nije bilo. Ali eto, dogodilo se doma na vratima, takoreći, prisjeća se Ivan u dokumentarnom serijalu “Nesreća” Arsena Oremovića koji možete pogledati na platformi HRTi.

U ovoj autobusnoj nesreći stradao je cijeli četvrti razred i dio trećeg razreda osnovne škole.

Odluka učiteljice nekima je spasila život

Jedna od preživjelih, Sanja Cimperšak, tada je pohađala treći razred osnovne škole. Osim nje, na izlet je išao i njen stariji brat Mladen koji je bio četvrti razred osnovne škole.

– On nije baš imao volju ići na izlet. Iz kojeg razloga, ne znam, ali nekako je govorio da mu se ne ide, prisjeća se Sanja.

Taj kobni dan bio je i posljednji put da je vidjela svog brata. Naime, Mladen je jedan od 14 učenika koji su taj dan preminuli u nesreći.

Tomislav Ljubić još je jedan od sudionika nesreće u kojoj je izgubio svoju stariju sestru.

– Probudili smo se radosni što idemo na izlet, prisjeća se Tomislav. A uzbuđena je bila i Ljiljana Kranjčina, koja je, kao i Tomislav, pohađala drugi razred:

– Učiteljice su nam rekle da mi “mali” moramo sjesti naprijed, a “veliki”, treći i četvrti razredi, su sjedili iza.

Kasnije se ispostavilo da im je upravo ta odluka učiteljice spasila život.

Kobni dan

U to vrlo maglovito jutro, tri su autobusa krenula iz Marije Gorice. Jedan od autobusa je malo kasnio pa je krenuo kroz Pojatno gdje su se sreli s ostala dva autobusa koji su stali i vozaču Ivanu dali prednost da krene prvi.

– Došli smo do pruge, stanem, gledam lijevo i desno. Do mene je bio i gospodin Belšak, koji je prije radio kao instruktor

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: