Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Razriješena ravnateljica NCVVO-a, novi ravnatelj umiruje maturante

Ivana Katavić više nije ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Novi v.d. ravnatelja koji će se od sada brinuti o državnoj maturi, maturantima i ispitima je Vinko Filipović, doznaje HTV. 

Smjena odnosno razrješenje na osobni zahtjev dolazi u vrlo osjetljivo vrijeme ali ne sumnjamo da će novi ravnatelj ispuniti sva očekivanja koja se pred njega stavljaju. Iza njega je uspješan mandat u agenciji za odgoj i obrazovanje, rekla je u središnjem Dnevniku novinarka HTV-a Sunčica Findak.

Filipović: Jamčim da ćemo najkvalitetnije moguće obaviti državnu maturu

– U moje 34 godine sudjelovanja u odgoju i obrazovanju na svim poslovima koje sam radio uvijek sam davao sve od sebe i pokušavao, a nadam se i uspio, dati doprinos unaprjeđivanju odgoja i obrazovanje, rekao je Filipović.

Uputio je i umirujuću poruku maturantima.

– Što se tiče državne mature želim uputiti poruku maturantima i njihovim roditeljima te svima koji sudjeluju u procesu državne mature da državna matura ide planiranim tijekom i da ćemo sve učiniti da ona bude održana na najbolji mogući način kako bi interesi učenika bili zadovoljeni jer su nam učenici uvijek bili na prvom mjestu. Poručujem im da ne trebaju strahovati unatoč složenim uvjetima u kojima živimo. Jamčim da ćemo najkvalitetnije moguće obaviti državnu maturu, poručio je.

Zakon o Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja je 12 godina na snazi, sada je na javnom savjetovanju. Na pitanje novinarke što treba promijeniti u postojećem zakonu te hoće li to učiniti, Filipović je odgovorio da postoje određene ideje.

– Ja sam po naravi svog posla s Nacionalnim centrom surađivao od 2007. do prve državne mature 2009. godine. Postoje određene ideje koje će u vremenu koje dolazi, nadam se, biti implementirane kako bi državna matura postala još kvalitetnija, rekao je Filipović dodavši da im je u ovom trenutku najvažnije u postojećim uvjetima i s postojećim propisima obaviti

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: